De nieuwe omheining aan de Nekkerhal. © Stijn Van de Sande

Nieuwe omheining aan Nekkerhal moet ongewenste passanten buitenhouden

Mechelen -

Uitbater Easyfairs van de Nekkerhal in Mechelen plaatste deze week een nieuwe omheining aan de ingang van de site, ter hoogte van de brandweerkazerne. Het hekwerk moet ongewenste passanten weghouden. “Zowel voor de veiligheid van de mensen als voor de netheid van het domein is dit een goede zaak”, zegt Alain D’Haese.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

Arbeiders plaatsten deze week een nieuwe omheining aan de hoofdingang van de site van de Nekkerhal in de Plattebeekstraat. Het hekwerk zorgde op sociale media meteen voor heel wat reacties van mensen uit de buurt. Zij vinden het bijvoorbeeld jammer dat ze niet meer met hun hond over het domein zullen kunnen wandelen.

“Maar dat is net de bedoeling”, zegt Alain D’Haese van Easyfairs, dat de Nekkerhal huurt van de stad en uitbaat. “Onze site is geen openbaar domein en al zeker geen park dat geschikt is voor plezierwandelingen. Daarnaast kregen we vaak te maken met vandalisme en moeten we ook regelmatig grote hoeveelheden afval opruimen, waaronder hondendrollen. Om eerlijk te zijn, dat zijn we beu.”

Veiligheid en netheid

“Zowel voor de netheid van de site als voor de veiligheid van de buurtbewoners is dit een goede zaak”, zegt D’Haese. “Als het evenementenseizoen opnieuw van start kan gaan en er opnieuw beurzen zullen plaatsvinden in de Nekkerhal, wordt het opnieuw een aan- en afrijden van vrachtwagens en vorkheftrucks. We willen het niet meemaken dat er zware ongevallen gebeuren omdat er tijdens de opbouw mensen op het terrein rondlopen die daar eigenlijk niet moeten zijn.”

Eerder sloot Easyfairs al een aantal toegangspoorten langs zijstraten af. “Ook daar is toen veel reactie op gekomen, maar we vragen toch ook begrip”, klinkt het. “We investeren veel in het verbeteren van de Nekkerhal, zowel vanbinnen als vanbuiten. We sluiten de site dan ook niet af om moeilijk te doen of om de buren te pesten, maar wel om er op toezien dat die inspanningen niet verloren gaan. Aan de hondeneigenaars vragen we om elders te gaan wandelen. Er zijn in de buurt van de Nekkerhal heel wat alternatieven.” (svds, svh)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio