Begin deze week vertrokken al twee vrachtwagens met 40 ton goederen richting Wallonië © Ward Bosmans

Puurs-Sint-Amands schenkt 50.000 euro bovenop noodhulp

Puurs-Sint-Amands -

Na vele andere gemeenten uit onze regio maakt ook Puurs-Sint-Amands een financieel bedrag vrij voor de slachtoffers van de watersnood in ons land. Het gaat om een bedrag van 50.000 euro.

De gemeente beseft dat er heel wat financiële steun nodig om het rampgebied weer leefbaar te maken. Volgens burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) leven de inwoners van Puurs-Sint-Amands sterk mee met de slachtoffers in de getroffen gemeenten.

“Heel wat inwoners uit onze gemeente hebben al een financiële bijdrage gestort via het Rode Kruis”, zegt Van den Heuvel. “Verenigingen starten inzamelacties op en mensen duiken in hun kasten om hun herbruikbare spullen te schenken. Zo werd ook in een mum van tijd SOS Klein-Brabant opgericht om al deze goederen op een gecoördineerde manier in het rampgebied te krijgen. Het is dan ook hartverwarmend om zoveel medeleven en acties te zien in onze gemeente. De gemeente zelf heeft ook al materieel zoals stroomgroepen ter beschikking gesteld en wil nu ook een financiële bijdrage doen van 50.000 euro.”  

Begin deze week vertrokken vanuit Klein-Brabant twee vrachtwagen met veertig ton aan hulpgoederen richting Wallonië. Het initiatief kwam van een aantal vrijwilligers van de Dodentocht, maar werd al snel gesteund door de gemeenten Bornem en Puurs-Sint-Amands. (wabo)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio