© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Rechter bestraft man die drugs verhandelt

Hoogstraten

Lars B. uit Hoogstraten is door de rechter in Turnhout veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig maanden met probatie-uitstel voor het bezit van en de handel in verdovende middelen.

Op 6 februari van dit jaar hield de politie de beklaagde in zijn auto tegen tijdens een controle op het grensoverschrijdend verkeer. De jongeman probeerde drie enveloppen met in totaal 1.765 euro te verbergen. In zijn auto lagen ook nog 44 gram cannabis en 52 gram wit poeder. Het bleek te gaan om poeder dat wordt gebruikt bij het versnijden van drugs.

Een huiszoeking bij B. leverde nog eens 78 gram cannabis, verdeeld over vijf zakjes, op. De verdachte kwam op 6 januari van dit jaar al in beeld bij de speurders. De politie kon vingersporen van de man identificeren op zakjes met drugs die op 12 augustus 2019 werden teruggevonden bij een huiszoeking in een woning in Hoogstraten. De politie vond daar toen 1.500 xtc-pillen, verdeeld over vijftien zakjes, en ook nog een blok van 91 gram hasj. De bewoner, die hiervoor intussen veroordeeld is, beweerde dat die drugs door B. bij hem terecht waren gekomen. De man moet van de rechter een behandeling tegen zijn drugsproblematiek volgen. Hij is ook veroordeeld tot een boete van 8.000 euro, waarvan de helft effectief. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio