© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Draaideurcrimineel riskeert 47ste veroordeling na reeks diefstallen uit tuinhuizen

Berlaar, Herentals -

Een 43-jarige man uit Herentals stond donderdag terecht voor verschillende diefstallen uit tuinhuizen in Berlaar. Hij stal onder andere fietsen en drank. De man riskeert een gevangenisstraf van twee jaar. Als het zover komt, zal het al de 47ste keer zijn dat hij een veroordeling oploopt.

Op 15 juni omstreeks half zes in de ochtend werd Jan S., die in Herentals verblijft, door de politie gearresteerd aan de voetbalvelden van Berlaar-Heikant. De man was dronken en had tijdens een dooltocht verschillende zaken gestolen. Hij drong daarbij binnen in zeker twee tuinhuizen. In een derde tuinhuis raakte hij niet binnen.  

“Hij stal onder andere een defecte fiets die hij snel weer achterliet in een struik, een E-bike en verschillende voorwerpen”, aldus het parket. “Hij moet ook een grote dorst hebben gehad, want uit het ene tuinhuis verdwenen er enkele biertjes en uit het andere stal hij zes flesjes Leffe en zestien blikjes Cola. Uiteindelijk dronk hij slechts één flesje leeg. De rest liet hij opnieuw achter.”

Geen onbekende

De man is allesbehalve een onbekende voor politie en gerecht. Hij werd in een periode van twintig jaar maar liefst 46 keer veroordeeld voor verschillende feiten. “In 2003, 2004 en 2017 kreeg hij probatiekansen, maar die greep hij niet”, aldus de openbaar aanklager.

Het parket vordert daarom een effectieve gevangenisstraf van twee jaar tegen de draaideurcrimineel. De verdediging wil opnieuw een voorwaardelijke straf. De rechter doet uitspraak op 28 juli. (svds)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio