In een appartementsgebouw in de Tijl- en Nelestraat in Turnhout liep een vrouw tijdens een ruzie met haar partner een steekwonde aan haar arm op. 

In een appartementsgebouw in de Tijl- en Nelestraat in Turnhout liep een vrouw tijdens een ruzie met haar partner een steekwonde aan haar arm op. © Bart Van den Langenbergh

Zeventiger die messteek uitdeelde, krijgt voorwaardelijke straf

Turnhout

De rechtbank in Turnhout veroordeelde Frans P. (72) uit Turnhout tot een autonome probatiestraf van twee jaar voor een messteek aan zijn partner op 18 april van dit jaar.

De man moet van de rechter zijn alcoholproblematiek aanpakken. Na anderhalve fles wijn en enkele slaappillen waren de stoppen bij de man doorgeslagen die bewuste avond in een appartement in de Tijl- en Nelestraat in Turnhout. Hij trok met een mes naar de slaapkamer waar zijn partner in bed lag. Hij stak een mes met de punt naar haar gericht in de lucht. Ze probeerde het mes af te weren en werd geraakt aan haar elleboog, waarna ze hevig begon te bloeden. Nadat de vrouw de politie had gebeld, bleef hij dreigen met het mes. Het parket had twee weken geleden nog een effectieve celstraf van twee jaar geëist voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen. “Door de combinatie van alcohol en slaappillen had ik een kortsluiting. Ik had op het moment van de feiten een black-out”, zei Frans P. “Het is heel beangstigend wat er is gebeurd.” (bvdl)

  

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio