© rr

Dronken man klimt op dak en bedreigt mensen met een mes

Heist-op-den-berg -

In de rechtbank van Mechelen stond Steve S. donderdag terecht voor de bedreiging van twee mannen uit Heist-op-den-Berg. Onder invloed van drank klom hij op het dak van één van de mannen en bedreigde hij hen met een mes. De man riskeert een gevangenisstraf van achttien maanden.

Stijn Van de Sande

Begin vorige maand klom Steve S. in duidelijk beschonken toestand op het dak van een van zijn slachtoffers. Toen die verhaal kwam halen, beweerde S. dat hij honger had. Na een korte discussie kwam de man naar beneden en vertrok hij. “Maar niet veel later kwam hij terug met een keukenmes en bedreigde hij de man en diens buurman, die na het voorval nog wat stonden na te praten”, aldus het parket. “S. kwam tot op enkele centimeters van zijn slachtoffers en zwaaide met het mes.”

Drankmisbruik

Tijdens zijn verhoor ontkende de beklaagde de feiten niet, maar gaf hij aan geen slechte bedoelingen te hebben gehad. Volgens de verdediging was het incident het gevolg van langdurig drankmisbruik. “Mijn cliënt heeft een zwaar leven achter de rug. Vanaf zijn twaalf jaar zat hij met zijn vader, een zwaar alcoholist, regelmatig op café. Daar heeft hij een verslaving aan overgehouden. Zijn moeder is ziek en hij heeft al verschillende jaren geen contact meer met zijn tienerkinderen. Dat alles weegt enorm zwaar.”

Sinds 2008 werd Steve S. al elf keer veroordeeld voor verschillende feiten. “We moeten de maatschappij dan ook beschermen tegen hem en tegen de feiten die hij, ondanks de kansen die hij telkens krijgt, pleegt. Ik vorder dan ook een effectieve gevangenisstraf van achttien maanden”, sprak de openbaar aanklager. De verdediging vroeg een straf met probatie-uitstel zodat S. aan zijn drankprobleem kan werken.

De rechter velt een oordeel op 28 juli. (svds)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio