Themabeeld partnergeweld. © rr

Man riskeert twee jaar cel voor slagen en verwondingen aan zwangere vriendin

Willebroek -

Een 38-jarige man uit Willebroek moest zich donderdag voor de rechtbank in Mechelen verantwoorden voor slagen en verwondingen aan zijn zwangere vriendin. De man sloeg de vrouw onder andere hard in de buik. Hij riskeert een effectieve celstraf van twee jaar.

Stijn Van de Sande

De feiten speelden zich af in het voorjaar van dit jaar. De toenmalige partner van Dimitry D.M. belde de politie omdat haar vriend haar had geslagen. “Hij sloeg haar onder andere tegen de kin waarna ze met haar hoofd tegen de muur botste”, aldus het parket. “Uit de verklaringen van de vrouw bleek dat D.M. een dag eerder ook al agressief was. Hoewel de vrouw zwanger was, sloeg hij haar hard in de onderbuik, gaf hij een kniestoot in de rug en greep haar naar de keel.”

Na het partnergeweld kreeg de 38-jarige Willebroekenaar een tijdelijk huisverbod opgelegd door de familierechtbank. Toch zocht hij enkele weken later opnieuw contact met zijn ex-partner. De zwangerschap was op dat moment afgebroken. “De afspraak liep opnieuw uit de hand en hij was opnieuw agressief. De vrouw liep daarbij verwondingen op aan haar oog en elleboog, moest naar het ziekenhuis en was veertien dagen werkonbekwaam”, aldus het openbaar ministerie.

Twee jaar cel

De procureur tilt zwaar aan de feiten en het gebrek aan schuldinzicht bij de beklaagde. “Hij ontkende het partnergeweld en wentelde zichzelf in de slachtofferrol. Daarbovenop schoof hij de verantwoordelijkheid af op de vrouw zelf. Hij beweerde dat de verwondingen de oorzaak waren van een val of van haar zoontje, dat autisme heeft. Eerder werd hij al eens veroordeeld voor partnergeweld bij een andere vrouw. De maat is dan ook meer dan vol en ik vorder een effectieve celstraf van twee jaar en een boete van 400 euro.”

De verdediging van Dimitry D.M. ontkende de feiten niet. “Er zijn geen excuses voor dit gedrag. Het zijn zeer ernstige feiten en dat beseft mijn cliënt ook”, sprak zijn raadsman, die wel verwees naar de moeilijke persoonlijke situatie van de man nadat die een zwaar werkongeval had. Hij vraagt een voorwaardelijke straf. De Willebroekenaar zelf zei veel spijt te hebben van de feiten.

De rechtbank velt een oordeel op 28 juli. (svds)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio