Nicky Palm en Kelly Mariën aan het rekruteringsbord aan het ziekenhuis. © Erik Van Eycken

Imeldaziekenhuis krijgt vacatures moeilijk ingevuld: “Het is vijf voor twaalf”

Bonheiden -

Het Imeldaziekenhuis krijgt de laatste maanden de openstaande vacatures moeilijk ingevuld. Daarom lanceert het deze zomer een nieuwe campagne in zijn zoektocht naar nieuwe medewerkers. In totaal zijn er 24 nodig. “Voor sommige diensten is het vijf voor twaalf”, zegt afdelingsdirecteur Nicky Palm.

Erik Van Eycken

Het ziekenhuis heeft momenteel 1.700 medewerkers, 160 artsen en ruim 100 vrijwilligers. Daar mogen er gerust nog bij, en liefst snel. “Sommige van onze vacatures geraken moeilijk ingevuld. We zoeken bijvoorbeeld nog verpleegkundigen voor onze geneeskundige, geriatrische en oncologische diensten”, weet Kelly Mariën, dienstverantwoordelijke HR Talent. “Maar ook voor onze mobiele ploeg heelkunde, HAVA-afdelingen (hart- en vaatziekten, red.) en een aantal medisch technische diensten waaronder hartkatheterisatie en medische beeldvorming zoeken we nog mensen. Daarom ontwierpen we een nieuwe campagne die verpleegkundigen aanspoort mee in ons Imeldaverhaal te stappen.”

Het ziekenhuis telt momenteel 1.700 medewerkers. © Erik Van Eycken

Bereikbaarheid

In het verleden borrelde de problematiek van de bereikbaarheid van het ziekenhuis met het openbaar vervoer op. Het ziekenhuis lijkt voor een deel van de omliggende gemeenten zoals Heist-op-den-Berg, Bornem en Duffel te slecht bereikbaar. “Dit maakt het niet alleen de patiënt en bezoeker moeilijk, maar ook ons personeel. Niet iedereen is even mobiel”, vertelde algemeen directeur Bart Pardon nog in november vorig jaar. Het vervoerregioplan voor een betere basisbereikbaarheid is goedgekeurd en blijft voorlopig intact. “De Vlaamse overheid die het coördineert, worstelt echter met de timing. Maar inhoudelijk zijn er geen wijzigingen”, luidt het bij schepen Bart Vanmarcke (Open Vld), lid van de vervoerregio Mechelen.

Schepen Bart Vanmarcke. © Erik Van Eycken

De rekruteringscampagne loopt op verschillende bussen van De Lijn in de Mechelse regio, op de verschillende parkings in het Mechelse, maar ook via een reclamebord op het Imeldadomein en via sociale media. “We hopen uiteraard dat deze acties het nijpende tekort aan kandidaten zal doen smelten. Voor geneeskundige, geriatrische en oncologische diensten in ons ziekenhuis is het stilaan vijf voor twaalf, het wordt problematisch”, zegt afdelingsdirecteur Nicky Palm.

Flexibiliteit

Om te werken in de zorgsector is de nodige flexibiliteit vereist. “Dag- of nachtdiensten, weekends, shiften of vaste uren, voltijds of deeltijds, er zijn enorm veel mogelijkheden inzake het arbeidsregime en er wordt maximaal rekening gehouden met je leef- of gezinssituatie. Daarnaast is ons jobaanbod erg divers en kan je tal van opleidingen volgen om je bij te scholen, je te specialiseren of door te groeien naar een leidinggevende functie”, zegt Tamara Vranckx, medewerker HR Talent.

Dat er doorgroeimogelijkheden zijn, bewijst Chiara Aerts. In 2014 en 2015 liep ze stage op de afdeling Abdominale heelkunde. “Na mijn stage kon ik beginnen op de HAVA-afdeling. Ik heb die kans met beide handen gegrepen en heb er mijn hart verloren.” Een aantal maanden geleden stelde Chiara zich kandidaat voor de functie van adjunct hoofdverpleegkundige op HAVA 3. Een functie die ze ondertussen met veel enthousiasme uitvoert.

www.werkenbijimelda.be

Chiara Aerts. © Imeldaziekenhuis

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio