Op tien plaatsen langs de fietsroute hangen affiches die naar een mening peilen. 

Op tien plaatsen langs de fietsroute hangen affiches die naar een mening peilen. © ram

Inwoners denken via fietstocht mee over ruimtelijk beleidsplan

Hoogstraten -

Het stadsbestuur maakt werk van een nieuw ruimtelijk beleidsplan. Inwoners worden daarvoor uitgenodigd om een fietsroute te rijden langs gekende en minder gekende plekken.

Het ruimtelijk beleidsplan bepaalt hoe in de toekomst behoeften als wonen, natuur en werken ingevuld worden. Voor de toekomstige generaties is het nodig om sommige dingen anders te organiseren. De fietstocht van 30 kilometer is bedoeld om nieuwe ideeën op te doen. Op een tiental plaatsen langs de route hangt een affiche met daarop een stelling waarover iedereen zijn mening kan geven. In het najaar kan je ook deelnemen aan een workshop om samen met buurtbewoners en medewerkers van de stad over deze thema’s van gedachten te wisselen.

De fietsroute kan gereden worden tot eind augustus. Achteraf vul je de mening over elke stelling in op het online formulier. De route staat op de website van Denk Mee Hoogstraten. Daarnaast wil de stad van zoveel mogelijk mensen weten welke plekjes ze kwaliteitsvol vinden in Hoogstraten. Foto’s daarvan kunnen via website ingezonden worden. (ram)

www.denkmee-hoogstraten.be
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio