Medewerkster Maria Lens (centraal) werd onlangs in de bloemen gezet voor haar dertigjarige carrière bij BKO De Peulder in Peulis.  © rr

BKO De Peulder wuift na dertig jaar ‘vaste waarde’ Maria Lens (64) uit

Peulis -

Bij buitenschoolse kinderopvang (BKO) De Peulder in Peulis (Putte) wuifden ze recent medewerkster Maria Lens (64) uit. Na bijna 31 jaar dienst mag ze gaan genieten van haar pensioen, maar ze blijft zich als vrijwilliger inzetten bij de Parochieschool.

Kristof Van Rompaey

Peulenaar Maria Lens begon op 1 september 1990 te werken bij de BKO in Peulis. Intussen is ze 64 jaar en heeft ze eigenlijk langer gewerkt dan strikt genomen moest. “Ik heb mijn job tot op het allerlaatste moment enorm graag gedaan”, zegt ze. “Ik heb nog altijd veel ideeën, maar op een bepaald moment moet je het toch overlaten aan een jongere generatie.”

Burgemeester Peter Gysbrechts en schepen van Kinderopvang Inge De Bie (Beiden Lijst Burgemeester) zetten Maria onlangs op haar werkplek in de bloemen. Haar collega’s en tal van ouders en kinderen waren er ook bij. BKO-coördinator Claudine Van Hove overliep intussen haar rijkgevulde carrière nog eens op een ludieke manier.

Geen lege agenda

Het werd een emotioneel afscheid, maar van ‘het zwarte gat’ heeft Maria geen schrik. “Als vrijwilliger doe ik al bijna dertig jaar het middagtoezicht op de Parochieschool in Peulis”, zegt ze. “Dat blijf ik doen. Vanaf september ga ik er na de schooluren ook sport geven aan de kinderen van het eerste en het tweede leerjaar. De resterende tijd ben ik bezig met mijn kleinkinderen. Zij hoeven zelf dus niet meer naar de opvang te gaan. Thuis hebben we ook beestjes die moeten verzorgd worden. Mijn agenda zal dus zeker niet plots leeg zijn.”

Intussen kreeg Maria al tal van hartverwarmende reacties te horen en te lezen. Sommige ouders die op het einde van haar carrière hun kinderen brachten, zaten ooit zelf nog bij haar in de opvang. “Er zijn zelf kinderen van vijfentwintig of dertig jaar geleden die nu als volwassenen nog bij mij op bezoek komen. Blijkbaar heb ik toch een goeie indruk nagelaten”, vertelt ze lachend. (kvro)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio