De tijgerkat met wit zoals ze in het motorblok vast zat. 

De tijgerkat met wit zoals ze in het motorblok vast zat. ©  rr

Wie herkent kat die in motorblok auto kroop aan vaccinatiecentrum Voorkempen?

Malle, Schilde -

Een volwassen tijgerkat met witte snoet kroop op de parking van het vaccinatiecentrum Voorkempen in Oostmalle in het motorblok van een auto. De chauffeur ontdekte de verstekeling thuis in ’s Gravenwezel, waar het dier vlak na de bevrijding wegliep. Zwerfkat Wommelgem vzw lanceert nu een tweevoudige oproep: welke Mallenaar herkent eventueel zijn vermiste kat in de foto of wie zag het dier nog recent in ’s Gravenwezel ronddolen?

Karlien VM, die als vrijwilliger actief is bij Zwerfkat Wommelgem vzw, vernam enkele dagen geleden het bizar voorval via een vriendin. “Jammer genoeg dateren de feiten al van 8 juli”, vertelt ze. “Hoe sneller we kunnen handelen, hoe beter uiteraard. We zouden de meegereisde kat graag lokaliseren om een vangbak te plaatsen, zodat we kunnen controleren of hij gechipt is. Indien niet, dan is het nog altijd belangrijk dat wij het dier kunnen laten castreren of steriliseren en chippen.”

8 juli was een kille, natte dag. De kat zal mogelijk de warmte hebben opgezocht door via het wiel onder de motorkap te kruipen. Daar kwam het beestje echter klem te zitten. De chauffeur hoorde thuis in de Swaenenbeecklaan in ’s Gravenwezel (Schilde) rare geluiden en ontdekte de kat in het motorblok van zijn wagen. Het duurde even voor de kat bevrijd geraakte.

“Daarna is het beestje van angst direct weggevlucht. Wie zoiets meemaakt, kan best altijd een kattenorganisatie verwittigen om te assisteren. Veel info hebben we niet. Het gaat over een tijgerkat met wit die er verzorgd uitziet. Uit de foto kan je niet echt opmaken of het dier een knip in het oor heeft en een zwervertje is, of dat het om een huiskat uit de buurt gaat.”

Karlien roept getuigen op om de kat te melden en vraagt ook aan mensen uit de omgeving van het vaccinatiecentrum Voorkempen of ze het dier herkennen. “Laat dit ook een waarschuwing zijn om eerst op je motorkap te kloppen voor je vertrekt om te zien of er geen kat in gekropen is.”

Soms hoor je verhalen van meegereisde honden en katten die nadien tientallen kilometers huiswaarts lopen. Toch acht Karlien de kans klein dat deze kat op eigen kracht weer in Oostmalle is geraakt, vermits hij dan veel drukke banen zou moeten kruisen onderweg.

Eerder dit voorjaar maakte Zwerfkat Wommelgem vzw al eens iets gelijkaardigs mee met een kitten die via een wiel onder de motorkap van een auto kroop in Leuven en er in Wommelgem pas uitkwam. De kitten was gewond maar kon wel gevangen en verzorgd worden.

Herkent u de poes? Contacteer dan Zwerfkat Wommelgem vzw op 0492-123.009 of www.zwerfkatwommelgem.be. Of stuur een facebookbericht naar Karlien VM die de oproep lanceerde. kmaMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio