Korte maar hevige brand op werf toekomstig politiekantoor aan Post X onder controle

Brandweer Zone Antwerpen rukte donderdagmiddag uit naar bedrijventerrein Post X aan Berchem station. Op de werf van het toekomstig politiekantoor was brand ontstaan. De hevige rookpluim was korte tijd van ver zichtbaar, maar intussen is de brand onder controle.

“Het vuur woedde op de zevende verdieping van de werf. Onze ploegen kwamen iets voor half vier ter plaatse en kregen de brand al na enkele minuten onder controle”, vertelt Kristof Geens van Brandweer Zone Antwerpen. De brand ontstond tijdens roofingwerken. Het vuur sloeg over op enkele materialen die opgeslagen lagen op het dak, zoals rollen roofing en isolatie.

Dat zorgde voor een korte maar hevige rookpluim die tot ver zichtbaar was, maar al bij al bleef de schade beperkt. “De aannemer zal nu moeten bekijken wat de gevolgen voor de werf zijn”, aldus Geens nog. “Niemand raakte gewond.”

Normaal zou de politie al vorig jaar verhuizen naar het splinternieuwe mastergebouw op Post X aan Berchem-station, maar dat werd in 2019 uitgesteld door een geschil tussen de aannemer en de projectontwikkelaar. Daardoor lag de bouw zelfs even stil. Tegen eind 2022 zou het bouwproject afgewerkt zijn, in de lente van 2023 verhuist de politie dan van de Oudaan naar de nieuwe kantoren.

 

 © RR

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

jtp

MEER OVER Meest gelezen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio