Vijf maanden zwangere vrouw raakt gewond bij partnergeweld

Westerlo

Rafal J. (29) uit Westerlo moest zich voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden omdat hij op 22 juni van dit jaar zijn vijf maanden zwangere vrouw had geslagen tijdens een ruzie.

Een paar buren die hen die avond hadden horen roepen schakelden de politie in. “Toen de politie de woning betrad, lag de vrouw in de woonkamer te huilen op een luchtmatras”, zei openbare aanklager Hanne Van Loy. “Ze had een gezwollen rechteroog en een blauwe plek op haar linkerbil. De vrouw zei dat ze een week eerder ook al slaag had gekregen.”

J. riskeert voor de feiten een effectieve celstraf van veertien maanden en een boete. Hij beweerde dat hij haar niet effectief had geslagen en het vooral ging om wat duw- en trekwerk. “Het was in de coronatijden ook voor hen een moeilijke periode met heel wat spanningen. Intussen hebben de partners zich met elkaar verzoend. Ik vraag opschorting van straf gekoppeld aan voorwaarden”, pleitte meester Peter Janssens, de advocaat van J. Vonnis op 28 juli. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio