© rr

Gezellige drukte in het Netepark

Herentals -

Tijdens de nationale feestdag hebben ruim 1.200 mensen een bezoekje gebracht aan het Netepark in Herentals. Meteen het hoogste aantal deze zomer nadat ook vorige zondag de kaap van de 1.200 bezoekers in zicht kwam.

Een toeloop die op het recreatiepark niet voor problemen zorgt. Op de ligweide en in de speeltuin is er ruimte genoeg voor iedereen. De situatie in de zwembaden zelf wordt door de redders nauwlettend in de gaten gehouden. Van zodra het iets te druk begint te worden, wordt er gebufferd. Dat wil zeggen dat zwemmers dan soms even moeten wachten tot anderen de zwemzone hebben verlaten 

“Die 1.200 bezoekers woensdag zijn gespreid over de volledige dag langs geweest”, weet beheerder Jochen Jacobs. “We mikken op een maximum van zo’n 1.000 bezoekers die gelijktijdig in het park aanwezig zijn. De voorbije dagen was dat nog niet het geval. Als dit in de toekomst toch zou gebeuren, zal de kassa tijdelijk gesloten worden. Daarom werken we met een drukte barometer zodat bezoekers op voorhand kunnen weten of er nog voldoende plaats is op het domein. De druktebarometer kan eenvoudig geraadpleegd worden op netepark.be (mph)

    

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio