Het kruispunt van de Gasthuisstraat 

Het kruispunt van de Gasthuisstraat © Gemeente Balen

Kruispunt een week langer afgesloten

Balen -

In het centrum van Balen zal het kruispunt van de Gasthuisstraat met de Veststraat, Reit en Holven zeker nog tot vrijdag 30 juli deels afgesloten blijven.

Door een lek in de riolering was er afgelopen vrijdag een verzakking van het wegdek ontstaan ter hoogte van het kruispunt. In de oorspronkelijke planning gingen de herstellingswerken duren tot vrijdag 23 juli. Uit inspectie van de verzakking bleek evenwel, dat de hoofdleiding van de riolering ook onderaan gescheurd is. Door de hoge grondwaterstand is het nodig om eerst droogzuiging te plaatsen vooraleer het lek gedicht kan worden.  

Verkeer vanuit Olmen wordt omgeleid via Scheps. Verkeer vanuit Balen-Centrum en de Gasthuisstraat kan nog rechtdoor rijden. De toegangsweg naar de Veststraat is volledig onderbroken en is enkel bereikbaar via de Steegstraat. Bezoekers van het OCMW-huis en de omliggende gebouwen kunnen best deze route volgen om vlot op hun bestemming te geraken. Deze maatregelen gelden enkel voor gemotoriseerd vervoer, fietsers kunnen nog wel door.

www.balen.be
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio