© Marc Peeters

71-jarige fietser overleden na aanrijding op Proosthoevebaan

Vorselaar -

De fietser die donderdagmiddag werd aangereden op de Proosthoevebaan in Vorselaar, is overleden aan zijn verwondingen. Het gaat om de 71-jarige Ludo Pluym uit Vorselaar, voormalig consulent bij de Landelijke Gilden. De hulpdiensten brachten de zeventiger met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis in Turnhout, maar daar is hij volgens de lokale politie Neteland donderdag alsnog bezweken.

mph, bvdl
Slachtoffer Ludo Pluym uit Vorselaar.  

Slachtoffer Ludo Pluym uit Vorselaar.  ©  mph

De man fietste samen met zijn partner in de richting van Vispluk, toen ze werden ingehaald door een personenwagen. Wellicht is de automobilist door omstandigheden te snel naar de rechterkant van de weg teruggekeerd en raakte hij daarbij één van de twee fietsers. Het slachtoffer liep zware verwondingen op aan het hoofd. Na verzorging en reanimatie ter plaatse werd de man overgebracht naar een ziekenhuis in Turnhout. Daar is hij later op de dag overleden. In de auto zat een bejaard echtpaar dat ook zeer zwaar onder de indruk was van het ongeval.

Het slachtoffer van het ongeval is Ludo Pluym (71) uit Vorselaar. Ludo is opgegroeid in een landbouwersfamilie in Lille en was een sociaal geëngageerde man. “Ludo was landbouwingenieur van opleiding en werkte eerst voor Aveve. Daarna werd hij consulent bij de Landelijke Gilden in de provincie Antwerpen”, zegt pastoor Vic Nijs, een leeftijdsgenoot van het slachtoffer. “Ludo was altijd heel actief en gedreven en had een enorme inzet. Op zijn 65 jaar is hij met pensioen gegaan.”

De familie neemt in beperkte kring afscheid van Ludo Pluym. De uitvaart is op maandag 26 juli vanaf 11.15u live te volgen via de website van begrafenissen Van Den Broeck. (bvdl, mph)

 

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio