De koffiekletsgroep van Chiro Witgoor. 

De koffiekletsgroep van Chiro Witgoor. ©  RR

GOEDNIEUWSSTRIP. Ex-leidstersploeg wordt koffiekletsgroep

Dessel

“De Chiro van Witgoor draagt de naam Jowile, wat staat voor Jong Witgoor Leeft, maar ook Oud Witgoor Leeft! Dat bewijzen wij met onze koffiekletsgroep”, zegt Anita Vlemincx. Daarom hebben zij een Goednieuwsstrip gewonnen.

“Met negen vormden wij een hechte leidstersploeg tot het in 1976 bij velen begon te kriebelen”, vertelt Anita Vlemincx. “We werden verliefd, gingen trouwen en kregen kinderen. Zo verloren we elkaar wat uit het oog, maar sinds enkele jaren vormen we opnieuw een hechte groep, nu weliswaar als 65-plussers. Voor de coronacrisis toesloeg, kwamen we iedere eerste woensdag van de maand bijeen voor een regelrechte koffieklets.”

De verstripte versie van de foto. 

De verstripte versie van de foto. ©  Sylvia Tops

“Na al die jaren hebben we elkaar nog steeds veel te vertellen en het is natuurlijk ook plezierig om herinneringen op te halen. Tijdens de coronacrisis hielden we contact via Whatsapp, maar we misten het fysiek contact. Na anderhalf jaar konden we elkaar onlangs eindelijk weer zien en dat was natuurlijk een heuglijke moment. Met een lach, een traan en honderden verhalen blijkt dat we na 45 jaar koffieklets nog steeds niet zijn uitgepraat. In ons spoor richtten trouwens ook andere leidinggroepen van Jowile een koffiekletsgroep op, maar wij zijn dus de stammoeders. En daar zijn we fier op.”  af

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio