© tvl

Waarom Pukkelpop opbouw stillegt en ticketverkoop offline haalt: “Wij vragen opheldering na beslissingen Overlegcomité”

De opbouw van Pukkelpop is stilgelegd. Donderdag werden de werken aan het festivalterrein in Kiewit twee dagen opgeschort. Opvallend: intussen is ook de ticketverkoop offline gehaald.

Woordvoerder Frederik Luyten kwam intussen met een verklaring. “Wij vragen opheldering aan de federale overheid”, klinkt het. “De onverwachte wijzigingen, aangekondigd na het Overlegcomité van afgelopen maandag, hebben grote gevolgen voor de verdere organisatie van Pukkelpop.”

“De festivalorganisatie vraagt de federale overheid nu dringend om opheldering. In afwachting hiervan worden de werkzaamheden op het terrein voorlopig opgeschort. We vertrouwen erop dat op korte termijn deze duidelijkheid zal verschaft worden.” Ook op Instagram klonk dezelfde boodschap.

Covid Safe Ticket

Het Overlegcomité besliste maandag dat vanaf 13 augustus evenementen vanaf 1.500 deelnemers buiten zonder coronamaatregelen mogen doorgaan als er gebruik wordt gemaakt van het Covid Safe Ticket. Dat ticket is voorbehouden voor mensen die volledig ingeënt zijn (en dat al minstens 14 dagen), een bewijs van herstel van een covid-infectie of een negatieve snel- of PCR-test die niet ouder is dan 48 uur kunnen voorleggen. Antigeentests worden niet toegelaten.

En vooral die PCR-testen zullen voor Pukkelpop moeilijk liggen. Het festival duurt vier dagen, maar zo’n PCR-test mag niet ouder dan 48 uur zijn. Wie niet volledig gevaccineerd is en het volledige festival wil meemaken, zal dus meerdere negatieve testresultaten moeten kunnen voorleggen.

Het woord afschaffen valt echter nog steeds niet.

Reactie minister Vandenbroucke

Volgens het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke is Pukkelpop sinds dinsdagavond op de hoogte van de precieze afspraken over de organisatie van evenementen en de werking van het Covid Safe Ticket.

“Het klopt dat het Overlegcomité heeft beslist de geldigheid van de PCR-test voor het Covid Safe Ticket terug te brengen naar twee dagen”, klinkt het. Daarnaast is er volgens het kabinet-Vandenbroucke wél de mogelijkheid om te werken met antigeentesten die 24 uur geldig zijn. Dat staat ook zo in het uitgewerkte akkoord waarvan de tekst nog eens aan de organisatoren van Pukkelpop zal bezorgd worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

dewo, sgg

MEER OVER Meest gelezen