Het pand van kledingwinkel Nineteen in de Bergstraat wordt omgebouwd tot hippe eettent met focus op kip. 

Het pand van kledingwinkel Nineteen in de Bergstraat wordt omgebouwd tot hippe eettent met focus op kip. © Joren De Weerdt

Pizzastraat verwelkomt kippenrestaurant: “Dat is er nog niet in Heist”

Heist-op-den-Berg -

Restaurantketen Belchicken opent in september een vestiging in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg. Daarvoor wordt het pand van kledingwinkel Nineteen omgebouwd tot hippe eettent met focus op kip.

Bert Provoost

De kledingwinkel sloot onlangs de deuren, voor Belchicken meteen het signaal om daarop in te spelen en het pand te huren. “Heist-op-den-Berg heeft een aantrekkelijk centrum waar we ook graag aanwezig wilden zijn”, zegt zaakvoerder en stichter Ismail Y. “We hebben er vertrouwen in dat ons concept ook hier zal aanslaan. De kledingwinkel zal omgebouwd worden tot restaurant met een aantrekkelijk interieur.”

De Bergstraat en omgeving heeft al een ruim aanbod aan horecazaken. De straat wordt tegenwoordig zelfs al eens ‘de Pizzastraat’ genoemd. Tussen het begin van de Bergstraat aan het horecakruispunt en het kruispunt met de Oude Gendarmeriestraat liggen op een strook van amper 350 meter namelijk acht zaken die pizza’s verkopen, zo telde deze krant eind vorig jaar.

“Dat hebben we ook ontdekt, er is hier inderdaad al pizza en pita genoeg”, lacht Ismail. “Maar voor een zaak als de onze was er best veel enthousiasme. Dat hebben we gemerkt tijdens ons voorbereidend marktonderzoek. Wat wij brengen, bestaat in Heist nog niet. Er is dus zeker nog ruimte voor ons.”

“We onderscheiden ons ook door het feit dat alles vers wordt klaargemaakt ter plaatse. Ook het paneren van de kip gebeurt in het restaurant zelf. We beloven dat de mensen hier een stukje kip kunnen proeven dat ze nog nergens anders gegeten hebben”, aldus Ismail.

De zaak in Heist zal de 33ste worden van de keten.

De zaak in Heist zal de 33ste worden van de keten. © Joren De Weerdt

Snelle groeier

De Belgisch-Turkse keten met hoofdkwartier in Zaventem, is in 2013 opgericht. De zaak in de Bergstraat zal de 33ste locatie worden. Onder andere in Mechelen is Belchicken al aanwezig. Daar opende begin 2020 een filiaal in het voormalige pand van kledingzaak Mexx, op de Botermarkt.

Het restaurant van Belchicken in Mechelen, dat begin vorig jaar opende.

Het restaurant van Belchicken in Mechelen, dat begin vorig jaar opende. © Dirk Vertommen

“De opening in Heist zal vermoedelijk voor ergens in september zijn. We zijn één van de snelste groeiers van het land en zijn ook in de buurlanden voet aan grond aan het krijgen. In het najaar zullen in totaal zestien nieuwe zaken openen, waaronder Heist-op-den-Berg. Ons streefdoel is om op vrij korte termijn naar in totaal een zeventigtal vestigingen uit te breiden”, zegt de oprichter.

In de Heistse vestiging zullen volgens de verwachtingen ‘minstens zes personen’ aan de slag kunnen gaan.

LEES OOK: Grote maaltijdwinkel opent Heists filiaal in oktoberMEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio