Vanuit Willebroek vertrok een vrachtwagen vol hulpgoederen. © rr

Willebroekenaars brengen hulpgoederen naar getroffen gezinnen in Verviers

Willebroek -

Dinsdagmorgen om 6.30 uur vertrok in Willebroek een grote vrachtwagen vol met hulpgoederen richting Verviers. Een team van geëngageerde inwoners en winkeliers werkte er ter plaatse een hele dag mee aan de opkuis.

Ward Bosmans

Na de verschrikkelijke beelden van de watersnood in Wallonië groeide bij Nick Boeykens en zijn vrienden al snel het idee om een inzamelactie op te starten om de getroffen gezinnen te helpen. “We deden een oproep om hulpgoederen binnen te brengen”, zegt Nick. “Nauwelijks anderhalve dag later stond het zaaltje van het Volkshuis in Willebroek al zo goed als vol. Ondertussen hadden we vernomen dat ook Willebroek Winkelhart een actie deed. Zij hadden ook contactpersonen ter plaatse. We hebben dan meteen contact opgenomen om één groot Willebroeks initiatief op poten te zetten.”

De actie kreeg de steun van Commodity Center die een vrachtwagen ter beschikking stelde en maandagochtend vertrok men om de goederen in Verviers te leveren. “We hadden in de media gehoord dat er genoeg goederen waren, maar niets was minder waar. De mensen in Verviers waren heel gelukkig toen wij daar toekwamen. We hebben ter plaatse ook geholpen om te poetsen in een school en bij een aantal mensen thuis. De toestand was er schrijnend. Mijn haar kwam er van recht. Ik ben tevreden dat de Willebroekenaren zich zo solidair toonden met de mensen in het zuiden van ons land”, besluit Nick Boeykens. (wabo)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio