Minneke De Ridder is vooral aan de slag in de regio Luik en Eupen.  

Minneke De Ridder is vooral aan de slag in de regio Luik en Eupen.  © RR

Nijlense helpt dieren in rampgebied: “Ook zij mogen niet vergeten worden”

Nijlen -

Het Nijlense ex-parlementslid Minneke De Ridder (40) zet zich momenteel in voor de dieren in de gebieden die getroffen zijn door watersnood. Ze maakt deel uit van de actiegroep Natte Pootjes Antwerpen.

Bert Provoost

“Ik heb een groot hart voor dieren”, legt ze uit vanuit het rampgebied. “Kort na de overstromingen zag ik dat er -terecht- heel veel inzamelingen voor de mensen daar werden georganiseerd. Maar ik vond dat ook de dieren niet vergeten mochten worden. Zo zijn contacten gelegd met anderen die zich mee wilden inzetten. Onze focus ligt op honden en katten”, zegt Minneke, die medeoprichtster is van de actiegroep.

De groep vrijwilligers spitst zich toe op drie fronten. “We zamelen voeder- en dierenspullen in en brengen dat naar lokale asielen en inzamelpunten. Daarnaast bieden we hulp aan met het zoeken naar dieren of het verdelen van spullen naar gezinnen die zich niet kunnen verplaatsen. Ten derde zamelen we ook geld in om het dierenwelzijn in de getroffen gebieden te ondersteunen. We zijn met een kerngroep van een tiental mensen en een honderdtal vrijwilligers”, somt Minneke op.

Langs de oevers

De Nijlense was vooral actief rond Eupen en Luik. “Zo ben ik nu langs de oevers van een rivier aan het stappen op zoek naar dieren die hulp nodig hebben. Ze kunnen weggelopen of alleen gelaten zijn. We hebben honden bij die geoefend zijn in het vinden van andere dieren. We gaan ook in de bossen op zoek naar sporen van dieren. Ze zijn moeilijk te vinden, want ze hebben vaak schrik door wat er is gebeurd. Soms vinden we helaas ook kadavers.”

De ravage die ze tijdens haar vrijwilligerswerk ziet, heeft haar hard getroffen. “De tristesse op de gezichten van de mensen is waanzinnig. Anderzijds worden we hier heel goed ontvangen door de lokale bevolking. De mensen zijn dankbaar dat we dit werk doen, we voelen heel veel warmte. Ook van de politie krijgen we respect, we zijn nog nergens tegengehouden, integendeel.”

“Wie onze acties wil steunen, kan best een kijkje nemen op onze Facebookpagina. Via die weg houden we iedereen op de hoogte van onze acties ter plaatse en staat ook het rekeningnummer waarop je kan storten. Ook de komende weken blijven we helpen waar het kan”, klinkt het.

 

 © RRMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio