De vrijwilligers van de Heistse Rode Kruis-afdeling vatten nog tot en met zondag post in Heist-centrum. 

De vrijwilligers van de Heistse Rode Kruis-afdeling vatten nog tot en met zondag post in Heist-centrum. © Kristof Van Rompaey

Heistse Rode Kruis-afdeling zet schouders onder solidariteitsactie

Heist-op-den-Berg -

De Heistse afdeling van het Rode Kruis is donderdag begonnen met een solidariteitsactie voor de slachtoffers van de watersnood. Om geld in het laatje te brengen, verkopen ze momenteel spullen als reddingsdekens, pleistersets, mondmaskers ontworpen door prinses Delphine en exclusieve Playmobil-figuurtjes. Nog tot en met zondag vatten de vrijwilligers post in Heist-centrum.

Kristof Van Rompaey

“Het Rode Kruis zamelt momenteel geen goederen in”, zegt afdelingsvoorzitter Louis Vervoort. “Eens het duidelijker wordt aan welke spullen er echt nog nood is, kan het zijn dat er nog wel een gerichte oproep volgt, maar nu draait alles nog om het voorzien in basisbehoeften, zoals onderdak, hygiëne en voeding. Uit de kas van onze eigen afdeling stortten we al 5.000 euro om de actie ter plaatste te helpen opstarten. Daar komt nu deze actie bij voor mensen die van hieruit willen steunen.”

Komende maandag vertrekken vanuit de provincie vier ploegen van telkens vijf vrijwilligers naar het rampgebied. Ook Heist gaat een ploeg sturen. “De afdelingen van de verschillende provincies gaan elkaar afwisselen, zodat er de volgende weken permanente hulp is”, zegt Vervoort. “Burgers die willen helpen, kunnen zich opgeven via de website van het Rode Kruis. Intussen hebben al zo‘n 10.000 mensen dat gedaan en het aantal stijgt nog.”

Je vindt het Heistse Rode Kruis nog tot en met zondag terug in Heist-centrum, telkens van 10 tot 18u. “Tot en met zaterdag staan we in de Bergstraat, ter hoogte van het Cultuurplein. Zaterdag staan we zowel hier als aan het torengebouw. Op zondag staan we enkel daar.” (kvro)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio