De Volkswagen Golf werd bestuurlijk, voor onbepaalde tijd, in beslag genomen. 

De Volkswagen Golf werd bestuurlijk, voor onbepaalde tijd, in beslag genomen. © Politie Mechelen-Willebroek

Burgemeester neemt auto snelheidsduivel in beslag die moeder en kind in gevaar brengt

Mechelen -

De Mechelse burgemeester heeft de auto van een snelheidsduivel in beslag genomen. Aan een tweede voertuig, die zijn spoor volgde, werd een wielklem gelegd. Een vrouw en haar kind moesten zich op de Veemarkt in de Mechelse binnenstad reppen voor de aanstormende auto’s. De bestuurders zijn niet aan hun proefstuk toe. Een van hen heeft zelfs geen rijbewijs en was onder invloed van cannabis.

Leo De Nijn

De lokale politie kreeg dinsdagavond een oproep van een vrouw die met haar kind op de Veemarkt, bij het oversteken van de rijbaan, op het nippertje kon wegspringen voor een te snel rijdend voertuig. De politie kon de Volkswagen Golf ter hoogte van het politiecommissariaat in de Frederik de Merodestraat onderscheppen.

“Vlak achter de Volkswagen volgde nog een Skoda, waarvan bleek dat ze samen reden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Na controle van de camerabeelden konden wij het incident bekijken en was te zien dat de bestuurder veel sneller reed dan de 30 kilometer per uur die is toegestaan in de binnenstad.”

“De 21-jarige bestuurder van de Volkswagen is geen onbekende voor onze diensten”, gaat Van de Sande voort. “Op 23 januari van dit jaar werd zijn rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken wegens rijden onder invloed van drugs. Vorig jaar kreeg hij vijf pv’s wegens te snel rijden, een pv wegens sturen aan een snelheid die onaangepast is aan de plaatsgesteldheid en twee pv’s wegens het gebruik van een telefoon tijdens het rijden. Zijn voertuig werd bestuurlijk, voor onbepaalde tijd, in beslag genomen.”

Patsergedrag

De bestuurder van de Skoda testte positief op het gebruik van cannabis. De politie kon zijn rijbewijs niet in beslag nemen omdat hij er geen heeft. Zijn auto, die niet van hem is, werd geïmmobiliseerd met een wielklem, en dit tot de effectieve afgifte van zijn rijbewijs.

“Onze politiemensen blijven kordaat optreden tegen bestuurders die flagrant en herhaaldelijk de verkeersregels aan hun laars lappen”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). “Zulk patsergedrag, waarbij een moeder en haar kind in gevaar worden gebracht, is onaanvaardbaar. Ik heb zijn voertuig onmiddellijk in beslag laten nemen.” (ldn)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio