BelOrta kreeg de Belgische en Maltese minister op werkbezoek. 

BelOrta kreeg de Belgische en Maltese minister op werkbezoek. © Veiling BelOrta

BelOrta informeert Maltese minister over innovatieve verpakkingsoplossingen

Sint-Katelijne-Waver -

In het kader van de Europese Landbouwraad bracht federaal minister van landbouw, David Clarinval, samen met zijn Maltese collega Anton Refalo, een bezoek aan de groenten- en fruitcoöperatieve BelOrta.

Leo De Nijn

BelOrta behoort met meer dan duizend producenten tot de grootste Europese coöperatieve veiling. Samen telen ze meer dan 500.000 ton verse groenten en fruit.

Dankzij een uniek en performant klokveilingsysteem en een uitgebreid klantennetwerk worden alle verse groenten en fruit gedistribueerd over meer dan 75 landen wereldwijd. BelOrta zet als coöperatie heel sterk in op onderzoek en ontwikkeling waarbij duurzaam telen en ondernemen, maar ook innovatie en smaak heel hoog in het vaandel worden gedragen.

Verpakkingen

Tijdens het bezoek werd onder meer aandacht besteed aan het uitgebreide assortiment verse groenten en fruit. Ook het zeer actuele verpakkingsissue werd besproken. Heel wat nieuwe en innovatieve verpakkingsoplossingen kwamen aan bod. Daarbij was onder andere aandacht voor de recent geïntroduceerde tray2tray-aardbeipunnet. Hiermee wordt een volledig circulair concept uitgerold waarbij verpakking niet langer een deel van het probleem is, maar net een deel van de oplossing wordt.

De moderne kistenwasserij bij BelOrta.

De moderne kistenwasserij bij BelOrta. © BelOrta

“Dankzij coöperaties zoals BelOrta wordt het aanbod van heel wat individuele telers gebundeld ,zodat ze aantrekkelijke partijen worden voor de markt. Bovendien worden er oplossingen gezocht voor àlle kwaliteiten, waardoor ook eventuele reststromen een waardering krijgen in de markt”, was minister David Clarinval van oordeel. (ldn)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio