©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Vlotte oefenzege voor Lierse K. bij buur SK Heist

Lierse K. oefende woensdag in Heist waar het een vlotte 1-4 zege behaalde. De Pallieters lieten een oerdegelijke indruk en dicteerden nagenoeg negentig minuten lang de wet.

kugu

Coach Tom Van Imschoot kon een beroep doen op een haast voltallige kern. Enkel derde doelman Joppe Vannuffelen en youngster Jesse Kieboom vertoefden nog in de ziekenboeg. Eerste doelman Bernd Brughmans liep in de oefenmatch tegen Brugge een vingerletsel op en was evenmin van de partij. Hij gaat donderdag onder het mes en blijft zes weken out.

LEES OOK: Doelman Brughmans zes weken out bij Lierse K.

De Pallieters waren voor rust haast doorlopend aan zet. Dat leidde op het kwartier tot de openingsgoal van Maxime Limbombe, die beheerst in de linkerbovenhoek besloot. Nog voor het halfuur verdubbelde Lierse zijn voorsprong. Van aan de rand van de zestienmeter schilderde Abdallah het leer enig mooi in de hoek. Ook Stallone Limbombe dook nog alleen voor doel op, maar mikte over. Thuisgoalie Van Aerschot had ook nog een fraaie save in huis op een kopbal van Abdallah. En zo was het SK Heist dat toch nog terug in de match kroop, toen de bezoekende defensie zich al te makkelijk in de luren liet leggen en Carrasco kon scoren.

Meteen na rust profiteerde Lierse van een slippertje in de thuisdefensie om de score opnieuw uit te diepen. Abdallah bediende Stallone Limbombe, die maar binnen te leggen had. Op het uur gooide coach Van Imschoot een zevental verse krachten de wei in, maar het spelbeeld veranderde nauwelijks. Een schot van Bekkour aaide nog de staak, maar wat later was de youngster toch succesvol met een geplaatste volley.

Lierse speelt zijn volgende oefenmatch komende zaterdag (13u) tegen de Nederlandse topklasser Willem II.

SK HEIST: Van Aerschot, Sabhaoui (46’ Wijns), Sen (46’ Englebert), Vande Cauter (46’ Lemti), Nys (46’ Vervoort), Absisan, Rosy, Van Keilegom, Troonbeeckx (46’ Benjamin), Carrasco, Mayanga (46’ Orye).

LIERSE K.: De Smet, Van Kerckhoven (60’ De Schrijver), Gillekens (46’ Schuermans), Teunen (60’ Bitsindou), Poelmans, Swinnen, Van Acker (60’ Bekkour), Maes (60’ Laes), Maxime Limbombe (60’ Yagan), Stallone Limbombe (60’ Liongola), Abdallah (60’ Maesen).

DOELPUNTEN: 17’ Maxime Limbombe 0-1, 29’ Abdallah 0-2, 38’ Carrasco 1-2, 47’ Stallone Limbombe 1-3, 81’ Bekkour 1-4.

Meer sportnieuws

MEER OVER Lierse K.