IN BEELD. Prinses Delphine viert voor het eerst nationale feestdag mee, prinses Elisabeth marcheert in militair defilé

Prinses Delphine was voor de eerste keer sinds ze erkend is als de dochter van koning Albert II, aanwezig op het defilé voor de nationale feestdag. Kroonprinses Elisabeth liep mee in het militair defilé en marcheerde zo voor de ogen van haar papa en mama.

Koningin Mathilde was duidelijk geëmotioneerd. Haar dochter en kroonprinses Elisabeth marcheerde met haar eenheid in het militair defilé op het Paleizenplein. Ze doet dat als cadet van de Koninklijke Militaire School. Het zal voor haar misschien de enige keer zijn.

Prinses Elisabeth trok onlangs nog naar het militaire kamp Lagland in Aarlen voor een tactische opleiding. Die duurt 24 dagen en werd voor de Nationale Feestdag even onderbroken. Voor de kroonprinses is het de laatste fase van haar eenjarige opleiding. Wat ze hierna gaat doen is nog niet duidelijk.

LEES OOK: Royalisten over historische 21 juli

 

 ©  BELGA

 

 ©  EPA-EFE

Delphine met opvallende jurk

Eerder op het defilé verscheen prinses Delphine. Samen met haar Iers-Amerikaans echtgenoot Jim O’Hare zat ze naast prins Laurent, prinses Astrid en prins Lorenz. De outfit van Delphine was ook niet willekeurig gekozen: de opvallende jurk is opvallend met reden, want die bevat een verborgen boodschap aan haar vader. Sinds haar erkenning is ze officieel lid van het Belgisch koningshuis.

Prins Laurent verscheen zonder prinses Claire op het defilé. Eerder berichtten media over geruchten dat het paar uit elkaar zou zijn, maar Laurent ontkent dat stellig.

LEES OOK: De rol van prinses Delphine is helemaal anders dan die van Astrid en Laurent

 

 ©  AP

Koning Filip en zijn gezin woonden eerder op de dag het Te Deum bij

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

MEER OVER Meest gelezen