Jef Van de Vel met Den Halse Tuimelaar en Martine Peeters, kleindochter van de oorspronkelijke brouwer van dit lokale gerstenat. 

Jef Van de Vel met Den Halse Tuimelaar en Martine Peeters, kleindochter van de oorspronkelijke brouwer van dit lokale gerstenat. ©  kristin matthyssen

Halse tripel na Dauwtrippels smaakt dubbel zo lekker

Halle-Zoersel -

Joggers konden woensdag op de nationale feestdag nog eens hun hart ophalen in Halle, want de derde editie van Dauwtrippels mocht gelukkig doorgaan.

Kristin Matthyssen

A run is like beer, I’m much happier after I’ve had one”, stond op het T-shirt van een van de deelnemers te lezen. Dauwtrippels, een natuurjogging in de Voorkempen, werd in 2018 in het leven geroepen door Jan De Prins. Gezellig samen sporten zonder competitie met een hapje en tapje nadien, was het motto. De editie 2019 lokte al meer dan duizend lopers. Maar vorig jaar kon het evenement niet doorgaan. Nu werd het ook van het voorjaar naar de zomer verplaatst. Zo’n 160 lopers hadden zich op voorhand ingeschreven voor deze derde editie, maar er waren ook nog daginschrijvingen. Veel canicrossers - dierenvrienden die samen met hun hond lopen - namen deel.

Het deed deugd. 

Het deed deugd. ©  kristin matthyssen

Op het Halse dorpsplein rond de kiosk stonden enkele drankstandjes zoals voor slowcoffee en een bierwagen waar een frisse Den Halse Tuimelaar besteld kon worden, een pittige tripel met 8% alcoholvolume. Jef Van De Vel droeg de drankjes rond naar de tafels en Martine Peeters, kleindochter van de Halse brouwer die het recept destijds bedacht, tapte de biertjes.

In 2015 werd Den Halse Tuimelaar geherlanceerd nadat het bierrecept weer opdook in een oud boekje. “Den Halse Tuimelaar dankt zijn naam aan het feit dat deze tripel tijdens de kermisdagen wat straffer werd gebrouwen, zodat de inwoners met de kermis achterwaarts huiswaarts tuimelden”, voegt Martine er nog als weetje aan toe.

Jef Van de Vel met een plateau met Halse Tuimelaar. 

Jef Van de Vel met een plateau met Halse Tuimelaar. © kristin matthyssen 

Een canicrosser met hond. 

Een canicrosser met hond. © kristin matthyssen 

Joggen door Halle. 

Joggen door Halle. ©  kristin matthyssen

Achteraf kon er sportdrank getankt worden. 

Achteraf kon er sportdrank getankt worden. ©  kristin matthyssen

Dauwtrippels rond de kiosk. 

Dauwtrippels rond de kiosk. ©  kristin matthyssen

Nadien kon er nog nagekaart worden. 

Nadien kon er nog nagekaart worden. ©  kristin matthyssen

Dauwtrippels 2021. 

Dauwtrippels 2021. ©  kristin matthyssenMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio