Chris Vesters en ‘Cindy’ Susendy maken met CC Patisserie Indonesische koekjes zoals rambutan en kurma. 

Chris Vesters en ‘Cindy’ Susendy maken met CC Patisserie Indonesische koekjes zoals rambutan en kurma. © Bart Roggeman

Indonesië gemixt met Hemiksem: Klappertaart en rambutankoekjes

Hemiksem -

Chris Vesters (30) en ‘Cindy’ Lovely Susendy (30) hebben bij hen thuis in Hemiksem een kleine ambachtelijke patisserie met donuts, taarten en koekjes op poten gezet. Naast traditionele taarten laat CC Patisserie kennismaken met een aantal zoetigheden uit Indonesië, het thuisland van Cindy.

Hun droom is ooit een eigen tearoom te kunnen openen waar ze hun passie voor het bakken en zoetigheden kunnen delen, momenteel doen ze het in hun eigen keuken op bestelling. Die kunnen dan worden afgehaald wanneer het past.

“We hebben allebei een grote passie om te bakken en voor zoetigheden. Cindy misschien nog iets meer dan ik om te bakken, ik eet het vooral ook graag op”, lacht Chris.

Cindy is afkomstig van Sulawasi in Indonesië. “Vooral tijdens speciale gelegenheden zoals het Suikerfeest bij de moslims of voor Kerstmis komen er in Indonesië héél veel koekjes op tafel. Hier wil ik dat ook altijd doen. Soms zeggen vrienden ‘stop genoeg!’”, schaterlacht de bakprinses. “Daarom wil ik al die lekkernijen nu ook graag delen met zoveel mogelijk mensen.”

Chris en Cindy maken ook klassiekers zoals deze Zwarte woudtaart.

Chris en Cindy maken ook klassiekers zoals deze Zwarte woudtaart. © rr

In het aanbod zitten donuts, koekjes en taarten. “De taarten zijn traditioneel Westers, zoals Zwarte woudtaart en Red Velvet. De donuts zijn ook Westers, maar met een Oosterse inslag. In het deeg zit aardappel verwerkt wat in Indonesië vaak wordt gedaan”, vertelt Chris.

Klappertaart

Klappertaart © rr

Kokos en ananas

Een typische Indonesische lekkernij is klappertaart. “Eigenlijk is het geen echte taart”, weet Cindy. “Het wordt gebakken in de oven, maar houdt het midden tussen een taart en een soort pudding. Je zou het wat kunnen vergelijken met crème brûlée maar dan met meer textuur.” De naam is afkomstig van het woord kelapa, wat kokosnoot in het Indonesisch betekent. In 2013 werd de klappertaart opgenomen in een door de Indonesische regering opgestelde lijst met dertig iconische gerechten uit de Indonesische keuken.

Verder etaleert Cindy haar bakkunsten met een aantal typische koekjes uit haar thuisland. Zoals rambutan (koekjes gemaakt naar het evenbeeld van deze fruitsoort), kurma met karamel en pindanoten en nastar met een vulling van vers bereide ananas.

Nastar met een vulling van ananas.

Nastar met een vulling van ananas. © rr

“Zo willen we het aanbod stelselmatig uitbreiden. Ik zou heel graag ook huwelijks- en verjaardagstaarten maken die je dan mooi kunt versieren. En we werken ook aan een aanbod voor mensen met een allergie zoals gluten- of lactosevrije zoetigheden.”

Bart Roggeman

MEER OVER Ondernemen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio