Themabeeld. 

Themabeeld. © Politie Antwerpen

Politie neemt wagen van geseinde man in beslag na achtervolging door Hoboken

Hoboken -

De Antwerpse politie heeft dinsdag een wagen in beslag genomen na een achtervolging door Hoboken. De 23-jarige bestuurder stond geseind, had drugs bij en kon geen correct rijbewijs voorleggen. Hij werd dan ook meteen gearresteerd.

Het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid wilde de wagen dinsdagavond controleren omdat de bestuurder gekend was voor de verkoop van drugs. Hij weigerde echter te stoppen en gaf plankgas op de Sint-Bernardsesteenweg.

“Onder meer ter hoogte van de Groenstraat reed hij aan snelheden boven de 120 kilometer per uur door het rood. Hij maakte ook gebruik van het fiets- en voetpad om zijn vlucht verder te zetten”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. “In de Dokter Jennerstraat zette de man zijn vlucht te voet verder. Hij probeerde via een omheining in een tuin te geraken, maar werd door de politie van het hek geplukt.”

De 23-jarige man werd ter plekke gearresteerd. Hij bleek geseind met een bevel tot gevangenneming, had drugs op zak en kon geen correct rijbewijs voorleggen. “Gezien de mogelijke betrokkenheid bij drugshandel en het levensgevaarlijk rijgedrag werd zijn wagen zowel bestuurlijk als gerechtelijk in beslag genomen”, aldus de politie.

jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio