Meesterlijke Antetokounmpo leidt Milwaukee Bucks naar eerste NBA-titel in 50 jaar

De Milwaukee Bucks hebben dinsdag voor het eerst in 50 jaar de titel in de NBA veroverd. Aangevoerd door hun meesterlijke Griekse forward Giannis Antetokounmpo haalden de Bucks het in de zesde wedstrijd van de NBA finals met 105-98 van de Phoenix Suns, goed voor een onoverbrugbare 4-2-stand. Zo werden de Bucks pas het vijfde team dat de best-of-seven kampioenschapsreeks won na het verliezen van de eerste twee wedstrijden.

Phoenix kwam in de zesde wedstrijd van de finale traag op gang, maar leidde in het begin van het derde kwart wel met zeven punten. Toen ontbond een onhoudbare Antetokounmpo echter nog maar eens zijn duivels. Hij scoorde in totaal maar liefst 50 punten, slechts vijf andere spelers deden hem dat voor in de finale. Daarmee bezorgde Antetokounmpo de Milwaukee Bucks een eerste NBA-titel sinds 1971. De Griekse gigant werd uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de finale en bij uitbreiding van het hele NBA-seizoen.“Ik ben zo gezegend om elke dag met Giannis samen te werken”, zei hoofdcoach Mike Budenholzer van de Bucks. “Hij is een bijzonder mens, hij is een nog verbazingwekkender mens dan hij een speler is. Ik heb zoveel van hem en zijn leiderschap geleerd.”

 

 ©  AP

Voor Phoenix, dat op zoek was naar zijn eerste titel in het 53-jarige bestaan ​​van het team, betekende de nederlaag de eerste keer in het hele seizoen dat ze vier opeenvolgende wedstrijden verloren.

In tegenstelling tot de NBA Finals van vorig jaar, toen het feestelijke geschreeuw van de Los Angeles Lakers weergalmde door een arena zonder fans vanwege de COVID-19-pandemie, was de overwinning van de Bucks het begin van een wild feest voor zowel een volle zaal van 17.000 binnen als de 65.000 supporters die de match buiten de arena bijwoonden. (Maarten Delvaux)

Meer sportnieuws