Wie Geel Zomert wil bijwonen, moet vooraf een ticket kopen en een certificaat van vaccinatie kunnen voorleggen. 

Wie Geel Zomert wil bijwonen, moet vooraf een ticket kopen en een certificaat van vaccinatie kunnen voorleggen. © Dienst Toerisme en Stadsanimatie

Geel Zomert werkt voor eerst met tickets

Geel -

Wie vanaf 13 augustus een van de vijf vrijdagse concerten van Geel Zomert wil bezoeken, moet vooraf een van de 2.500 tickets per avond kopen. Die maatregel komt er om de reeks coronaveilig te kunnen organiseren.

Hans Otten

Geel Zomert is een jarenlange traditie van gratis vrijdagavondconcerten op het groene jeugddomein De Bogaard tijdens de zomervakantie. Na het verplichte sabbatjaar van 2020 pakt Geel dit jaar met een nieuwe editie uit, maar corona dwingt die in een nauw keurslijf.

Zo bestaat de reeks uit slechts vijf concerten die van 13 augustus tot en met 10 september plaatsvinden. Maar helemaal nieuw is dat gegadigden vooraf een ticket moeten kopen en bovendien een Covidsafeticket moeten kunnen voorleggen.

Er zijn vanaf 3 augustus per avond maximaal 2.500 tickets te verkrijgen tegen 4,60 euro per stuk. In ruil daarvoor krijg je twee drankbonnen voor dezelfde waarde, zodat je in feite toch gratis naar het concert gaat. Voor kinderen jonger dan twaalf is er geen ticket nodig. Daarnaast moet je aan de ingang een officieel Covidsafeticket kunnen tonen dat je minstens twee weken voordien volledig gevaccineerd bent. Wie nog maar één keer gevaccineerd werd, moet een negatieve PCR-test kunnen voorleggen.

Met al die maatregelen zou je bijna vergeten dat Geel Zomert vooral om optredens gaat. De artiesten die de komende weken het podium van De Bogaard betreden, zijn Guy Swinnen (13 augustus), Floyd Matters (20 augustus), Along Comes Mary (27 augustus), Alex Agnew (3 september) en Bar Clochard (10 september).

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio