Piv Huvluv in de tuin van ’t Kristallijn © Joren De Weerdt

600 aanwezigen amuseren zich met Piv Huvluv tijdens eerste Verklapt van seizoen

Mol -

De eerste Verklapt van het seizoen zit erop. De tuin van ’t Kristallijn in Mol vormde dinsdagavond voor het eerst het decor van dit zomerse evenement waarbij de lach van de - talrijke opgekomen - toeschouwers centraal staat. Een zeshonderdtal geïnteresseerden genoot zichtbaar van de vertellingen van stand-upcomedian Piv Huvluv.

Annelies Frederickx

Na een onderbreking van een jaar heeft Verklapt duidelijk niet aan populariteit ingeboet. De unieke tuin van ’t Kristallijn in Mol liep dinsdagavond helemaal vol, en dat op een coronaveilige manier. Zowat zeshonderd toeschouwers genoten vanop hun (klap)stoel en met een fris biertje in de hand van het optreden van stand-upcomedian Piv Huvluv. Hoewel het overgrote deel van de aanwezigen eerlijk bekende de West-Vlaming nog nooit live aan het werk gezien te hebben, hing iedereen anderhalf uur lang geboeid aan zijn lippen.

Sally Jansen, Johan Verbist, Martine Paepen en Joël Mariën genieten zichtbaar van zon, drank en Piv. © Joren De Weerdt

“Dit was werkelijk een topavond”, klonk het unaniem bij het Molse viertal Sally Jansen, Martine Paepen, Johan Verbist en Joël Mariën. “Dit was onze allereerste Verklapt. We woonden nooit eerder een voorstelling bij, maar omdat het deze keer in Mol was, kregen we de tip om eens een kijkje te komen nemen. Die eerste kennismaking viel 100% mee. De organisatie verliep prima en het was uiteraard een unieke ervaring om een zonsondergang te beleven op deze unieke locatie. We wonen in Mol-Wezel en waren dus wel bekend met de tuin van ’t Kristallijn. Maar het was echt een speciale ervaring om hier te zitten met een goed glas bier in de hand en te genieten van de avond. Het optreden van Piv Huvluv was verrassend goed. Het was lang geleden dat we ons nog zo goed hadden geamuseerd. We hebben er zeker van genoten. We kenden Piv Huvluv enkel vanuit de tv-reeks ‘Eigen Kweek’. Bij die serie was ondertiteling onmisbaar. We wisten dat er hier geen ondertiteling zou zijn en waren dus wat angstig dat hij op zijn ‘Vlaanders’ zou spreken en we er niets van gingen verstaan, maar die vrees was ongegrond. Live was Piv Huvluv wel goed verstaanbaar en bovendien zag hij er in levenden lijve jonger uit dan op TV.”

Diane en Patrick De Witte zijn vaste klanten van de Verklapt-avonden. © Joren De Weerdt

“Toplocatie”

Piv Huvluv nam de toeschouwers dinsdagavond via zijn vinylplatencollectie mee op een muzikale reis. “Het was pure nostalgie”, glunderen Diane en Patrick De Witte uit Retie. “We zagen Piv Huvluv nooit eerder aan het werk, maar voor een West-Vlaming was hij goed verstaanbaar. We waren helemaal mee met zijn vertelling, want hij bracht muziek uit onze (jeugd)jaren. Het was echt genieten van de eerste tot de laatste minuut. We hebben hard gelachen en gaan dus weer met een goed gevoel naar huis. Dat is ook de reden waarom we naar deze voorstelling zijn gekomen. We zijn vaste klanten van Verklapt, want we wonen al enkele jaren verschillende voorstellingen bij. Het maakt voor ons niet uit wie er optreedt, maar we kiezen wel altijd locaties uit in de buurt van Retie. Gelukkig gaan de meeste voorstellingen door in de Kempen en dus trekken we er vaak op uit. Verklapt staat voor ons synoniem met een gezellig avondje uit. Heel opmerkelijk is wel dat we zelfs nog nooit slecht weer hebben gehad. Van alle edities die we al bijwoonden, was dit wel een van de mooiste. Het was heel speciaal om de voorstelling te kunnen volgen in de tuin van ’t Kristallijn. Wat ons betreft was dit echt een toplocatie. Volgende week zijn we sowieso opnieuw van de partij in Ravels om Bert Gabriëls aan het werk te zien. Ik ga vanavond zelfs nog een plaatsje reserveren.”

Axl en Vince met hun ouders Katleen en Danny. © Joren De Weerdt

“Zo kom je nog eens ergens”

Bij het merendeel van de aanwezigen brachten de vertelsels en de muziek van Piv Huvluv herinneringen naar boven. Voor de jongeren in het publiek ging als het ware een hele nieuwe wereld open. “Ik kende de muziek niet”, geeft Axl Geysen uit Lille eerlijk toe. “Samen met mijn ouders en broer Vince ging ik de voorbije jaren al vaak naar een Verklapt-voorstelling. We mogen telkens kiezen of we onze ouders vergezellen, maar ik heb weer geen moment getwijfeld om mee te gaan. Alles is beter dan thuis in de zetel te liggen. En zo kom je natuurlijk ook nog eens op verschillende plaatsen, zoals nu dus de tuin van ’t Kristallijn. Deze locatie was werkelijk zalig! In Herselt zaten we al eens in een soort amfitheater, wat toch ook wel een unieke ervaring was. Ook in onze woonplaats Lille zijn we steevast van de partij voor Verklapt. Zo zagen we onder meer al Nele Goossens, William Boeva, Nigel Williams en Johnny Trash aan het werk. Van Piv Huvluv had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord, maar het was een aangename kennismaking. Het was een topavond, zowel wat betreft het weer als de locatie. En bovendien leerde ik nieuwe muziek kennen. Bij mijn ouders klonken de deuntjes wel bekend in de oren, maar voor mij was het een eerste kennismaking.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verklapt