Isabelle Scheers, alias Bellie Ve, wil haar graffitikunsten op de wereld loslaten. Achter haar een van de twee realisaties aan de Kaai in Boom.© Bart Roggeman

Kleuterjuf wil doorbreken als graffitikunstenaar Bellie Ve

Boom, Aartselaar -

Aan de Kaai in Boom, op de parking tegenover de bibliotheek, werd de laatste hand gelegd aan twee kleurrijke graffitikunstwerken. Ze dragen de handtekening van Bellie Ve, alias Isabelle Scheers (35) uit Aartselaar en in het dagelijks leven turnjuf.

Eerder wekte ze op een gevel in de Blauwstraat al een grote flamingo ‘tot leven’, nu zijn ook haar twee andere muurschilderingen aan de Kaai klaar. Het ene tafereel lijkt wel wat in een Tomorrowland-sfeertje te baden, het andere doet denken aan het industriële verleden.

De kunstwerken maakte Isabelle in opdracht van de gemeente en maken deel uit van de Open Kunstroute van #Beleef Boom. De beginnende graffitikunstenares hoopt dat het een springplank is naar meer, want ‘”hier kan ik mijn energie in kwijt en beleef ik echt ‘me time’”, zegt ze.

De andere realisatie aan de Kaai die een beetje in de Tomorrowland-sfeer baadt. © Bart Roggeman

De nieuwe creatieve uitdaging die ze heeft gevonden, combineert Isabelle Scheers met haar job als turnjuf bij de kleuters in de GO! basisscholen De Hoeksteen en ’t Krekeltje. “Het is daar dat de bal ook aan het rollen is gegaan. Nadat ik een muurschildering voor De Hoeksteen maakte, kreeg ik de smaak te pakken en werd ik via loopbaanbegeleiding ook aangespoord om er meer mee te doen. In het middelbaar had ik al een kunstopleiding gevolgd, dus ergens diep in mij was het altijd blijven sluimeren.”

“De opdracht voor de kunstroute was een ideale opportuniteit om mij te tonen, want meestal gaat het om privé-opdrachten in de tuin of andere plaatsen die niet zichtbaar zijn voor het publiek. Intussen heb ik nog enkele andere opdrachten op stapel staan, zoals het aankleden van drie nutskasten voor het project ‘Onder Stroom’ in Boom en voor de school Boom Park waar ik een grote muur van de speelplaats onder handen mag nemen.”

“Het is leuk om in de gemeente waar ik werk deze projecten te mogen doen, maar stiekem hoop ik zo toch ook mijn grenzen wat te kunnen verleggen naar bijvoorbeeld Aartselaar waar ik woon of andere omliggende gemeenten”, geeft ze met een knipoog mee.

De flamingo die Isabelle Scheers eerder realiseerde in de Blauwstraat. © rr

Dat op de ene muurschildering aan de Kaai een constructie te zien is die wel wat wegheeft van een schouw van de toenmalige steenbakkerijnijverheid van weleer in de streek, is volgens de graffitiartieste louter toevallig. “Nu je het zegt”, lacht ze. “Ik heb drie kinderen en zij vinden het best wel leuk om mij te vergezellen als mama met haar spuitbussen op pad gaat. Als ik dan even ‘vast’ zit, reiken ze mij ook inspiratie aan. Zoals met deze tekening. Er zaten gaten in de muren en ik wist niet goed wat mee aanvangen. Tot mijn zoon zei ‘ik zie er eigenlijk ramen van een gebouw in’. Dat is dus die ‘schouwconstructie’ geworden.”

“Voorwaarde was dat de werken ‘Instagramble’ zijn. Maak er dus gerust eens een foto en post die met #BeleefBoom of #Openkunstroute”, geeft ze nog aan.

Bart Roggeman

www.bellie-ve.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners