Bart Peeters kwam een kijkje nemen tijdens de opnames. 

Bart Peeters kwam een kijkje nemen tijdens de opnames. © RR

Muzikaal duo zoekt aparte locaties voor opnames: “Bart Peeters was meteen erg enthousiast”

Edegem, Wilrijk -

Met hun muzikaal project Kennekuni belanden Timothy Van de Gejuchte uit Wilrijk en Robin Van Araignien uit Edegem van de band Tegen Beter Weten In op aparte locaties voor hun video-opnames.

Filip Spoelders

Omdat optredens er voor een lange tijd niet inzaten voor muziekgroepen besloten Timothy en Robin om iedere maand een Nederlandstalige cover te brengen. Zo belandden ze ondertussen bij nummers van onder andere Ann Christy, Stef Bos en Tourist LeMC. Maar ze wilden hun clips opnemen op aparte plaatsen. Hun oproep naar voorstellen bracht hen daadwerkelijk op verrassende locaties.

“We hebben opnames gedaan in Hof ter Linden van Edegem, in theaterzaal Vooruit van Boechout en bij de Antwerpse Brouw Compagnie waar het Seefbier wordt gemaakt. Met deze toffe locaties willen we onze werk nog meer in de kijker zetten”, geeft Robin aan.

‘In de Walszaal’ van Frank Vander Linden was de gepaste cover om kasteel Hof ter Linden te brengen.

‘In de Walszaal’ van Frank Vander Linden was de gepaste cover om kasteel Hof ter Linden te brengen. © RR

Bij Bart Peeters en in de Senaat

De opnameplaatsen worden met het verstrijken van de maanden alleen maar exclusiever. “De cover Winterdip van Bart Peeters hebben we opgenomen in de repetitieruimte van Bart Peeters zelf, voor zijn platenmuur. Via via kwamen we met hem in contact en hij was erg enthousiast. Voor ons nummer van augustus mochten we opnames maken in de Senaat. Het was zeker niet eenvoudig om daar binnen te komen. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar uiteindelijk is het toch gelukt. We mochten niet opnemen in de Senaat zelf, maar wel in één van de prachtige kamers in het gebouw.”

De lockdown van de cultuursector deed Robin en Timothy nog meer creatief uit de hoek komen. Hun coronasong over Duvel ging vorig jaar zelfs viraal vanaf hun Facebookpagina. Voor het najaar zijn ze nog op zoek naar unieke locaties voor hun opnames. Maar stilaan hopen ze weer meer het fysieke podium te ontdekken. “Voorlopig hebben we twee kleinere optredens gehad. Andere contacten zijn lopende, maar we begrijpen dat uitbaters van horecazaken het boeken van een optreden nu niet als een prioriteit zien na hun lange sluiting. Financieel hebben ze andere uitdagingen. De combinatie van onze eigen nummers en de covers van Kennekuni zorgt dat we wel een uitgebreide setlist kunnen aanbieden”, besluit Robin.

Winterdip in de verse van Tegen Beter Weten In opgenomen bij Bart Peeters is hier te bekijken.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio