In deze woning werd op zolder een cannabisplantage gevonden. 

In deze woning werd op zolder een cannabisplantage gevonden. ©  Theo Derkinderen

Politie valt binnen in woning en vindt grote cannabisplantage op zolder

Tisselt -

De politie is eind vorige week binnengevallen in een woning in de Baeckelmansstraat in Tisselt (Willebroek) en heeft op de zolder van het gebouw een vrij grote cannabisplantage aangetroffen. Het ging om een plantage waar enkele dagen voor de inval nog een duizendtal plantjes stonden. Op het moment van de politieactie, waren er al meer dan 300 planten geoogst.

Theo Derkinderen

De politie had al langer vermoedens dat er in de woning, op wandelafstand van de brug van Tisselt, een cannabisplantage stond. Toen metingen aantoonden dat er in het huis een hoog stroomverbruik was en er warmte op de zolder werd gedetecteerd, werd beslist om vrijdag binnen te vallen. Dat raakte pas dinsdag bekend.

“Op de zolderverdieping van het huis heeft de politie twee kweekruimtes aangetroffen. In de eerste ruimte werden 550 potten met cannabisplanten aangetroffen, in de tweede ruimte stonden 584 potten waarvan er in 254 nog plantjes stonden. Wellicht hebben er ook in de andere potten planten gestaan, maar waren die al geoogst”, bevestigt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket het nieuws.

De woning is verzegeld. 

De woning is verzegeld. ©  Theo Derkinderen

Tijdens de huiszoeking werd nog eens 37 kilogram geoogste cannabis aangetroffen. “Op het moment dat de politie binnenviel, waren er drie mensen in de plantage aanwezig. Het ging om personen die de planten aan het knippen waren.”

Chinese onderhoudsmensen

De drie bleken mensen van Chinese afkomst te zijn en alleen maar Chinees te spreken. Ze werden gearresteerd en voor de Mechelse onderzoeksrechter geleid. Met behulp van een tolk konden ze worden verhoord. Meer dan waarschijnlijk stonden de drie Chinezen alleen maar in voor het onderhoud en het oogsten en hebben ze voor het overige niets te maken met de plantage of opbrengst ervan. Na hun verhoor werden de drie - 45, 50 en 51 jaar oud - door de onderzoeksrechter aangehouden en in de gevangenis opgesloten.

Wie er verantwoordelijk is voor de eigenlijke cannabisplantage, is voorlopig niet duidelijk. De politie zet haar onderzoek de komende dagen verder. Volgens het gerecht ging het alleszins om een professionele cannabisplantage met warmtelampen en een systeem om de typische cannabisgeur te neutraliseren.

Raadkamer

De drie Chinezen verschenen dinsdag voor de raadkamer in Mechelen. Die bevestigde de aanhouding van het trio. Ze blijven dus nog minstens een maand in de cel. De aangetroffen cannabisplanten zijn ondertussen vernietigd. Hoe lang de cannabisplantage al aanwezig was in de woning en of er al eerder werd geoogst, is voorlopig nog niet duidelijk.

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio