Escaperoom Escape Hotel ligt pal op de hoek van de Molseweg en Kievermont in Geel, zodat je ook achter het pand geraakt. 

Escaperoom Escape Hotel ligt pal op de hoek van de Molseweg en Kievermont in Geel, zodat je ook achter het pand geraakt. © RR

Dief betrapt in Geel: “Wie breekt er nu in bij een escape room?”

Geel -

De uitbaters van de Geelse escaperoom Escape Hotel betrapten dinsdagnamiddag een inbreker toen die een metalen staaf door het raam gooide. Toen hij ontdekt werd, nam de verdachte meteen de benen.

Hans Otten

“Zeg nu zelf: wie breekt er nu in bij een escape room?” Zaakvoerders Rob Geyskens en Davy de Vries van Escape Hotel op de Molseweg in Geel kunnen de feiten van dinsdagmiddag zelf nog altijd niet geloven. “Wij wonen zelf boven de zaak, maar dat is niet zichtbaar vanop de straat. Ik ga er ook van uit dat de dief dat helemaal niet wist”, vertelt Rob Geyskens. “Plots gooide hij een metalen staaf door het raam van de achterdeur van de escaperoom. Davy begon toen te roepen van ‘he, wat is dat allemaal!’, waarna de man is gevlucht.”

Toen de dief een ijzeren staaf door het raam mikte, werd de zaakvoerder in zijn woning boven de escaperoom gealarmeerd. 

Toen de dief een ijzeren staaf door het raam mikte, werd de zaakvoerder in zijn woning boven de escaperoom gealarmeerd. © RR

Op de beelden van de bewakingscamera is te zien hoe de dader er zich bij de hoofdingang eerst van gaat vergewissen of de escape room zeker gesloten is. Daarna loopt hij achterom. “Maar daar hangt bij de toegangsdeur van onze privévertrekken een camera. Die wist de man heel goed zichtbaar in beeld te vatten. De politie meent hem zelfs te herkennen, wat alvast hoop geeft op een snelle opheldering.”

“We hebben recent nog heel wat veranderingen doorgevoerd en toevallig liggen er plannen op tafel om de achterdeur te vernieuwen. Er zou een schuifdeur komen. Dat moet dan maar sneller gebeuren. We zijn vooral blij dat er iemand thuis was, anders was hij mogelijk ook onze woonruimte binnengedrongen. Nu blijft de schade beperkt tot dat raam.”

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio