Dries Van Dyck en An Wendrickx van ’t Molenhuys met op het picknickdeken Cloë Sprangers met neefje Mil Clemens (6) en nichtje Puck Clemens (3). Aan de inhoud van de borreltas is niet te weerstaan. 

Dries Van Dyck en An Wendrickx van ’t Molenhuys met op het picknickdeken Cloë Sprangers met neefje Mil Clemens (6) en nichtje Puck Clemens (3). Aan de inhoud van de borreltas is niet te weerstaan. © kristin matthyssen 

Zomerse uitstap langs uitgestippelde route die langs Drieboomkensberg leidt

Picknicken vanuit ’t Molenhuys met lokale handgemaakte borreltas en knapzak vol spijs en drank

Westmalle -

‘Tante Cloë’ Sprangers (22) uit Weelde was dinsdag de eerste die op picknick ging met de borreltas van ’t Molenhuys in Westmalle. Neefje Mil (6) en nichtje Puck (3) Clemens waren de gelukkigen die hun eigen knapzakje mochten dragen.

Kristin Matthyssen

Onder de noemer ‘Zomeren aan de molen’ is de toeristische zomer aan ‘t Molenhuyz en zomerbar Bar Daf in Westmalle nu echt op gang getrapt. Ook Cloë Sprangers is wel te vinden voor zo’n dichtbijhuisvakantie. Ze wou haar neefje Mil en nichtje Puck met een uitstap verrassen. “Een borreltas bestellen bij ’t Molenhuys leek me wel wat”, zegt Cloë. “Ze picknicken en wandelen allebei graag. Zeker Puck is een picknickfan.”

’t Molenhuys is het vertrekpunt van het Molenpad dat voor een groot stuk door het prachtig gebied van Drieboomkensberg leidt. “Wie een borreltas of nostalgische knapzak bestelt, krijgt een wandelkaart van het Molenpad mee, waarop ook nog bezienswaardigheden staan”, zegt Dries Van Dyck van ’t Molenhuys. “De lengte is normaal 5,95 kilometer maar er is een inkorting mogelijk. Alles is toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s.”

Yummie. De bagels, salade, dessert en diphapjes met Westmals bier, of wie wil met een wijntje. 

Yummie. De bagels, salade, dessert en diphapjes met Westmals bier, of wie wil met een wijntje. ©  kma

Het leuke is dat de borreltassen, knapzakken en zelfs het picknickdeken met de hand werden gemaakt door molenaarsdochters Katrien en Inne Oostra van Suster.be. Lokale producten worden gepromoot. Je kan een knapzak voor één persoon huren voor 13,5 euro, met lekkere inhoud, of een borreltas ’t Molenhuys voor twee personen vanaf 50 euro. Er zijn nog andere varianten mogelijk. De inhoud is onweerstaanbaar met een lekkere bagel, lemon cheesecake, sticks en dips, quinoa salade en volgens eigen smaak Tripel of Dubbel van Westmalle of een fles wijn. Wie wil picknicken met al dit lekkers binnen handbereik kan reserveren via info@molenhuys.be of via 0472-47.26.07.

“Vanaf 1 augustus draait onze keuken ook op volle toeren, met een lunchmenu tussen 11.30u en 14u en vanaf 16u tot 21u diner. Doorlopend zijn er snacks. Vanaf 1 augustus verruimen we onze openingsuren nog.”

Eventkalender

Ook de eventkalender van de nieuwe horecazaak komt op gang, met elke donderdavond afterwork work hard-play harder, workshops gin tasting, yoga, cocktails en spelletjes zoals kubb en kinderpetanque. Er staat nu ook permanent een springkasteel in de boomgaard. Zo is het op 7 augustus fandag van Toon Vandebosch, met een fietstocht vanuit Stabroek naar ’t Molenhuys in Westmalle en aansluitend nog een barbecue in Stabroek. Inschrijven via de supportersclub Toon Vandebosch.

Op 28 augustus zijn het Oostfeesten met een korteketenmarkt tussen 10 en 14u, een boerenmaaltijd verzorgd door ’t Molenhuys, livemuziek en doorlopend bezoek aan de Scherpenbergmolen. Ook de livemuziek oogt veelbelovend, met op 29 juli Joris Peeters uit Zoersel akoestisch, op 15 augustus Horn Revival, op 28 augustus ’t Heremenieke en in september nog The Many Moons en Jef Solo Project 5000.

Fietsen tegen Kanker

Maar! Nog heel belangrijk eerst: ’t Molenhuys steunt ook nog Fietsen tegen Kanker van Pieter en Bart De Koninck. Zij fietsten al in één trek naar de Mont Ventoux om die vijf keer te beklimmen - even werden ze gehinderd door noodweer. Nu nemen ze nog een snipperdag om daarna terug huiswaarts te trappen.

“Nog tot en met 25 juli steunen we Pieter en Bart”, zeggen Dries Van Dyck en An Wendrickx van ’t Molenhuys. “Voor iedereen die een foto met de Scherpenbergmolen post waarin molenhuys_spyz_drank en fietsen_tegen_kanker worden getagd, doneren bij 1 euro aan Kom op Tegen Kanker. Wie niet zo bedreven is met sociale media kan ook een vrije gift doen in ’t Molenhuys.”

www.molenhuys.be


Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio