Ikea in Wilrijk opnieuw open na vals dreigbericht

De Ikea-vestiging in Wilrijk werd dinsdagmiddag preventief ontruimd nadat er een dreigbrief was binnengelopen. De Antwerpse politie kwam ter plaatse en voerde een controle uit van het gebouw. Rond 18 uur werd de sweeping afgerond. De politie heeft niets verdachts aangetroffen, waarna de winkel kon heropenen.

“In de loop van de namiddag ontvingen we een dreigbericht gericht tegen de Ikea in Wilrijk. We hebben beslist om de winkel te ontruimen. Dat is allemaal vlot verlopen”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. “Daarna deden we, in ondersteuning van het hondenteam van de federale politie, een controle in de ondergrondse parking.”

De klanten werden bij de evacuatie naar de boven- en ondergrondse parking begeleid. De politie stelde een ruime perimeter in. “Iets na 15 uur werd in de winkel omgeroepen dat er een technisch defect was en dat iedereen verzocht werd naar buiten te gaan”, getuigt een klant. “Dat verliep allemaal heel rustig. Wij stonden bovengronds geparkeerd en mochten meteen vertrekken“, zegt de man.

Klanten die hun wagen ondergronds geparkeerd hadden, moesten wachten tot de politie de volledige parking had doorzocht. De sweeping duurde tot 17 uur. Nadien konden alle klanten rustig de Ikea-parking verlaten.

Het personeel van de Ikea werd op de terreinen voor de winkel opgevangen. Er werd ook water voorzien voor de wachtenden.

(Lees verder onder de foto.)

 

 © BFM

Vervolgens heeft de politie de winkel visueel en met speurhonden doorzocht. De sweeping werd rond 18 uur afgerond. Er werd niets verdacht aangetroffen. De Ikea-vestiging is opnieuw geopend.

Over de exacte inhoud van het bericht kan de Antwerpse politie geen uitspraken doen. Het is nog niet duidelijk wie het dreigbericht verstuurd heeft. De Antwerpse politie is een onderzoek gestart.

 

 © BFM

 

 © whb

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 jtp, nelo

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio