Het Stoppelveld in Sint-Antonius. 

Het Stoppelveld in Sint-Antonius. ©  kristin matthyssen

Raad voor Vergunningsbetwisting fluit gemeente en Igean terug over verkaveling Stoppelveld

Zoersel -

De Raad voor Vergunningsbetwisting heeft het wegtracé verworpen van de nieuwe verkaveling die Igean wou ontwikkelen in Stoppelveld in Sint-Antonius. De gemeente Zoersel wou die kavels aanbieden aan de lokale inwoners in het kader van betaalbaar wonen.

Het gaat om vier loten voor gekoppelde bebouwing en twee loten voor vrijstaande bebouwing in woonuitbreidingsgebied.

Er werd voorzien in de bouw op het tracé van een zandweg en de verlenging van de straat Stoppenveld met een pijpenkop. In het verlengde van deze pijpenkop wou Igean een doorsteek voor voetgangers en fietsers realiseren.

Bij het openbaar onderzoek dat al dateert van eind 2018 diende een buur een bezwaarschrift in en werd ook een door 138 personen ondertekende petitie ingediend. Tegen deze verkavelingsvergunning werd in beroep gegaan bij de Raad voor Vergunningsbetwisting.

Die besliste nu finaal dat de verkaveling niet voldoet aan het gewestplan. Er moet een groepswoningbouw ingediend worden in plaats van een verkaveling bestaande uit zes loten. Het hele project werd eerder al terug naar de tekentafel verwezen, zegt schepen Danny Van de Velde (N-VA).

 kmaMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio