Lies Malfet van café ‘t Bergske in Vosselaar geeft zondag een straatfeest voor haar vijftigste verjaardag. De uitbaatster en haar man houden ook een solidariteitsactie voor slachtoffers van de watersnood. 

Lies Malfet van café ‘t Bergske in Vosselaar geeft zondag een straatfeest voor haar vijftigste verjaardag. De uitbaatster en haar man houden ook een solidariteitsactie voor slachtoffers van de watersnood. © BVDL

Uitbaters café ’t Bergske steunen getroffen horecabaas in Verviers

Vosselaar -

Lies Malfet en Jef Matthé, de uitbaters van café ’t Bergske in Vosselaar, zijn solidair met de slachtoffers van de watersnood in België. Op het verjaardagsfeest van Lies op zondag 25 juli schenken ze 20 eurocent per consumptie aan een getroffen horeca-uitbater in Verviers.

Lies Malfet nodigt op zondag 25 juli vanaf 14u al haar klanten uit naar haar café ’t Bergske aan het Renier Sniederspad in Vosselaar om mee haar vijftigste verjaardag te vieren. Samen met haar man Jef geeft ze dat feest heel wat extra glans door een solidariteitsactie voor de slachtoffers van de recente watersnood in België. “Van elke consumptie die we verkopen, gaat er 20 eurocent naar een horecakoppel uit Verviers dat alles, maar dan ook alles, heeft verloren tijdens deze vreselijke dagen”, legt Lies Malfet uit. “Dit komt overeen met ongeveer 10% van de kostprijs van een pint. We plaatsen zondag ook een collectebus waarin iedereen een vrije bijdrage kan doen. De inhoud van die collectebus gaat ook integraal naar dezelfde slachtoffers. Ik hoop mijn collega in Verviers op die manier een hart onder de riem te kunnen steken.”

Op het eigenlijke straatfeest weerklinkt zondag van 14u tot 20u livemuziek van Kriep en Tefrent. ’t Vossepootje serveert snacks aan familieprijzen. Kinderen kunnen zich laten grimeren en er staat een springkasteel.(bvdl)

In het café staat ook een collectebus voor een getroffen horecabaas in Verviers. 

In het café staat ook een collectebus voor een getroffen horecabaas in Verviers. © RR

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio