De KLJ van Zoersel moest niet vluchten voor de zondvloed maar telde een aantal besmettingen.  

De KLJ van Zoersel moest niet vluchten voor de zondvloed maar telde een aantal besmettingen.  ©  rr

KLJ moet kamp stopzetten door grote corona-uitbraak

Zoersel -

De KLJ van Zoersel heeft zijn kamp in Lint moeten stopzetten. Niet door overstromingen maar door besmettingen.

KLJ Zoersel heeft zijn kamp vijf dagen sneller moeten afbreken door COVID-19. Bijna de helft van de 90 leden en monitoren die mee op kamp vertrokken, bleken besmet. “Dankzij de snelle en juiste reactie van de kampleiding zijn alle leden en monitoren opnieuw thuis en verblijven ze in quarantaine”, klinkt het in een persmededeling van de gemeente Zoersel.

De 90 KLJ-leden en monitoren van 11 jaar en ouder waren op 11 juli vertrokken op kamp in Lint. Hun terugkeer was gepland op 21 juli, maar ze zijn sinds vrijdag weer thuis door een uitbraak van het coronavirus. Uiteindelijk testten 42 personen van de 90 positief.

Zij zullen nu minstens tien dagen in isolatie blijven in hun woonst en worden aan het einde van deze periode opnieuw getest. Dan zal blijken of ze uit isolatie mogen. De kampleden die negatief testten, moeten zeven dagen in quarantaine verblijven door hun hoog-risicocontact.

Ondertussen heeft de contactopsporing zijn werk gedaan en zijn alle voorzorgsmaatregelen geno-men om verdere besmettingen tegen te gaan. De eerstelijnszone, de groepsleiding en de gemeente volgen de situatie samen nauw verder op.

Uiteraard heeft deze uitbraak een grote impact op de coronacijfers in Zoersel. Deze waren al ge-ruime tijd zeer goed, maar nemen nu tijdelijk een hoge vlucht. De corona-uitbraak op het KLJ-kamp is de reden dat Zoersel weer rood kleurt.

kma

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio