© jdw, bfm, jhs, ho

Ook in onze regio werd indrukwekkende minuut stilte gehouden voor slachtoffers

Ook op verschillende plaatsen in onze regio is er om 12.01u een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van het noodweer. In Antwerpen loeiden om 12u de sirenes van de voertuigen van hulp- en interventiediensten een minuut lang. Daarna werd een minuut stilte gehouden.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA), verschillende schepenen en vertegenwoordigers van politie en brandweer verzamelden op de Grote Markt voor het Antwerpse stadhuis. Ook aan de brandweerkazerne op de Noorderlaan werd een minuut stilte gehouden.

LEES OOK. Indrukwekkend herdenkingsmoment op Grote Markt in Mechelen

Het stadsbestuur had de Antwerpenaren opgeroepen om niet massaal naar de Grote Markt af te zakken maar de minuut stilte te respecteren op de plaats waar ze op dat moment waren. Het leven viel om 12.01 uur even volledig stil in Antwerpen. Daarna barstte een luid applaus los.

Grote Markt in Antwerpen. © ATV

Op de Grote Markt in Turnhout stonden medewerkers van de ordediensten zij aan zij. In Geel vond het moment plaats voor de brandweerkazerne.

Op het stadhuis in Mechelen hangen de vlaggen halfstok en op de Grote Markt hadden de manschappen van hulpverleningszone Rivierenland zich opgesteld voor de minuut stilte.

LEES OOK. Koning Filip emotioneel tijdens pakkend eerbetoon voor slachtoffers overstromingen

 lydh

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Noodweer