De organisatoren verwelkomen de sportievelingen in sportpark De Dorens. 

De organisatoren verwelkomen de sportievelingen in sportpark De Dorens. © rr

Duatlon met de Notelaar op nationale feestdag

Loenhout -

De Notelaar organiseert op 21 juli een duatlon in en rond sportpark De Dorens. Er is ook een mini duatlon voor de kinderen.

De Notelaar pakt ook ieder jaar uit met een bloemenwagen tijdens het corso. Men organiseert ook jaarlijks een duatlon op de nationale feestdag. De 17de duatlon bestaat uit 5 km lopen, 20 km fietsen en nog eens 2 km lopen. Deze duatlon start om 16 u in sportpark De Dorens.

Na de start lopen de deelnemers de omloop twee maal. Dan komen de lopers in de wisselzone. Hier nemen ze de fiets of worden door hun fietser afgelost (voor duo’s). Het fietsparcours moet 4 maal worden gereden. Daarna wordt er weer gewisseld in de wisselzone en wordt het loopparcours nog één maal afgelegd om dan te finishen. De paden van het park rond sportcomplex De Dorens lenen zich uitermate voor een loopwedstrijd: de paden zijn mooi vlak en er zijn niet veel scherpe bochten. Het parcours loopt nog een stuk over de Dorensweg en de Brechtseweg om dan via de Tienpondstraat terug in het park te komen. De fietsparcours gaat via de Brechtseweg, Neervenweg, Marsweg en Molenakkerstraat.

Mini duatlon

Met de jeugd duatlon willen de organisatoren de kinderen kennis laten maken met recreatieve sport. “Hier kunnen ze zich op een speelse en toffe manier meten met leeftijdsgenoten”, zegt mede-organisator Luc Couwenberg. “Deze jeugdwedstrijden zullen in de vroege namiddag plaatsvinden in het gemeentepark rond het wijkhuis. Voor deelname hoeft er geen inschrijvingsgeld betaald te worden; een kwestie van de drempel zo laag mogelijk te houden. Inschrijven kan via de website, zo kunnen we inschatten hoeveel kinderen er meedoen.”

 ( )

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio