©  Jan Van der Perre

Uitbater Antwerp Fitness Shop verkoopt zaak en begint aan nieuw hoofdstuk

Nog één dag staat Bart Dobbelaere achter de toonbank van zijn Antwerp Fitness Shop om eiwitpoeder, repen en andere sportvoeding te verkopen. Dan komt de zaak in handen van de Brusselse keten Sport Nutrition. Maar geen nood: er wordt niet geraakt aan de gezellige ‘buurtwinkel’ die Bart in zestien jaar tijd heeft uitgebouwd.

greg van roosbroeck

Van mensen met relatieproblemen tot buurtbewoners. Van occasionele fitnesser tot topsporter. Van bekende Vlaming tot halve crimineel. Allemaal kwamen ze zestien jaar lang met plezier over de vloer in de Antwerp Fitness Shop van Bart Dobbelaere (39). Voor de eiwitpoeders, de sportrepen en de voedingssupplementen die hij in de Antwerpse Lange Nieuwstraat verkocht, maar ook voor een korte of lange babbel met de zaakvoerder.

“Intussen kan ik een boek schrijven vol geheimen”, zegt Bart. “De mensen die bij mij langskwamen, wisten dat ze iets konden kopen om dan nog een halfuur te blijven babbelen over de minnaressen die ze erop nahielden. Zelfs als ze niks kochten, konden ze bij mij terecht. Ik vond dat geweldig en ga dat missen. Maar de Antwerp Fitness Shop is op zijn hoogtepunt. Beter kan ik het als kleine zelfstandige niet maken.”

Naam blijft

En dus heeft Bart zijn zaak verkocht aan Sport Nutrition, een Brusselse keten die al twaalf soortgelijke winkels heeft in ons land. “We wilden al langer een eerste filiaal in Antwerpen”, zegt Jeremy Zembsch, samen met Geoffrey Lauwers eigenaar van de sportvoedingsketen. “Antwerp Fitness Shop was ideaal omdat de winkel allang bestaat, erg goed draait en omdat Bart een bekende naam is in de sector. Deze winkel is anders dan alle andere. Mensen komen nog langs voor een praatje. Om die reden willen we niet te veel raken aan het DNA.”

 ©  Jan Van der Perre

De naam van de winkel blijft voorlopig Antwerp Fitness Shop, maar dan met de slagzin powered by Sport Nutrition achteraan. En ook Bart zal op sommige dagen nog in de winkel staan. Als medewerker dan. “De klanten moeten de zaak nog steeds herkennen als ze binnenstappen”, zegt Jeremy. “Dus kiezen we voor een overgangsperiode met Bart die nog een tijdje bij ons blijft. Het enige wat snel zal veranderen, is de prijs van de producten. Die wordt goedkoper omdat we met onze winkels grotere aantallen kunnen aankopen. Het aanbod wordt ook uitgebreid.”

Confituur

Bart Dobbelaere zelf steekt zich vanaf woensdag wat vaker in maatpak, maar blijft in de voedingssector. Hij heeft zich ingekocht bij Rabeko, een bedrijf dat caloriearme en suiker- en vetvrije sauzen op de markt brengt voor mensen die gezond en bewust met voeding omgaan. Bart zal er zich bezighouden met ongeveer alles: van de productie tot de verkoop. “Ik wil ook het gamma uitbreiden en choco en confituur met zo weinig mogelijk calorieën op de markt brengen. Het is een grote uitdaging, maar ik zie het volledig zitten.”

Bart staat vandaag (dinsdag) van 11 tot 19u nog een laatste keer als zaakvoerder achter de toonbank van zijn Antwerp Fitness Shop. “Ik heb niks speciaals voorzien”, zegt hij. “Ik wil niet het gevoel geven dat de zaak stopt. Eigenlijk loopt alles gewoon door, maar met nieuwe eigenaars achter de schermen. Michael die hier een proteïneshake komt kopen, zal nog altijd gewoon Michael zijn. En hij zal nog steeds een praatje kunnen slaan.”

 ©  Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners