Barry en Linda verwelkomen hun klanten in Barlin. 

Barry en Linda verwelkomen hun klanten in Barlin. © Neel Vermeiren

Net open: Barlin met dubbelconcept van broodjeszaak en bistro

Wuustwezel -

Linda Gommers (49) en Barry Stoelhorst (44) openden hun nieuwe zaak Barlin. Zij mikken op een dubbel concept: broodjes om af te halen of ter plaatse te eten en een bistro met een rijke waaier aan gerechten.

Bredabaan 908 heeft al een geschiedenis als horecazaak. Zo was er jarenlang dans- en muziekcafé ’t Goor van Paul Vissers. Linda en Barry hebben nu de zaak omgebouwd tot een fris ogende bistro. In Barlin kan je terecht voor broodjes om mee te nemen, een lekkere lunch, pannenkoeken, wafels en ijscoupes. Er is ook steeds een verse dagschotel. De bezoeker kan ook gewoon van een drankje genieten op het mooie terras.

Barlin verwijst naar Barry en Linda, “maar het klinkt ook mooi”, weet Linda Gommers. “We mikken op een divers cliënteel. Er is onze broodjeszaak. We leveren ook aan bedrijven of aan personeel van zaken en scholen. Daarnaast bieden we de klassieke bistrokeuken aan. Elke dag pakken we uit met een dagschotel met gewone kost zoals stamppot met worst. Die dagschotel kan ook op voorhand besteld en afgehaald worden. Klassiekers als vol-au-vent, steak, stoofvlees, salades en pasta’s komen ook op het menu. In de winter zullen we ook een keuken brengen met een vleugje nostalgie die herinnert aan grootmoeders kookpot.”

Een sterke troef is het stemmig terras aan de achterzijde van Barlin. Daar kunnen 35 klanten zitten. Binnen is plaats voor 65 personen die coronaproof per bubbel of groepje kunnen zitten. “Ik heb zelf horeca ervaring”, vertelt Linda. “Maar een eigen zaak is altijd mijn grote droom geweest. Een vriendin gaf een tip dat deze zaak ter beschikking was. En deze speciale periode geeft een boost. De mensen zitten al zo lang te wachten om samen nog eens te gaan tafelen.” Linda en Barry kunnen rekenen op een drietal medewerkers in de keuken, bar en zaal. De zaak is open van 8 tot 20 u, de keuken sluit om 19.15 u. (vw)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio