Voor de echte theaterbeleving zorgt acteur Bart Van Gyseghem. Hij brengt zijn voorstelling, die is gebaseerd op een dichtbundel van Peter Holvoet-Hanssen, langs een traject van zes kilometer doorheen Zevendonk. 

Voor de echte theaterbeleving zorgt acteur Bart Van Gyseghem. Hij brengt zijn voorstelling, die is gebaseerd op een dichtbundel van Peter Holvoet-Hanssen, langs een traject van zes kilometer doorheen Zevendonk. ©  RR

Zevendonk beleeft theater met ‘Rondtoeren’

Turnhout -

Rondtoeren, het onderdeel van Stadstoeren dat echt rondtoert in de stad, landt volgend weekend in Zevendonk. Van een poëtische wandeling tot Showbizz Bart: ze kleuren er de Turnhoutse cultuurzomer.

Guy Van Nieuwenhuysen

Het nieuwe stadsfestival Stadstoeren is bewust anders en duikt overal in Turnhout op. Na de stationsbuurt en de wijk ’t Stokt beleeft nu Zevendonk de cultuurzomer. “De grote finale”, belooft schepen van Cultuur Astrid Wittebolle, want Zevendonk is de laatste wijk die deze eerste editie van Rondtoeren mag beleven.

Vitalski put zondag 25 juli uit zijn meest recente boek De Kempenkrak verhalen over de Kempense volksaard en over de dobbelewitjes van Turnhout Kermis. Hij belooft zichzelf gaai te slagen, al valt dat met Vitalski altijd af te wachten.

Ook op zondag: Radio Blockbuster op het Zevendonkplein, waar presentatoren Showbizz Bart en Soe Nsuki de presentatoren van dienst zijn en een praatje maken met de buurtbewoners. Schraap alvast uw keel, want wie dat wenst, mag zelf een liedje zingen.

Voor de echte theaterbeleving zorgt acteur Bart Van Gyseghem. Hij brengt zijn voorstelling, die is gebaseerd op een dichtbundel van Peter Holvoet-Hanssen, langs een traject van zes kilometer. Dat doet hij op zaterdag 24 juli, maar ook de ochtend erna om 6u - wanneer de zon op zijn hoogste punt staat - én bij zonsondergang. De theatertocht start telkens aan de kerk van Zevendonk. Meer informatie over elke voorstelling is te vinden op de website van Stadstoeren.

www.stadstoeren.be
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio