©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Charleroi - Antwerp wordt de eerste match met volledig gevulde tribunes

Komend weekend wordt de nieuwe jaargang van de competitie op gang getrapt en voor het eerst in bijna een jaar tijd zijn er weer fans welkom in de stadions. Voor een volledig gevuld stadion is het nog wachten tot speeldag 4, zo werd maandag beslist door het Overlegcomité. Op vrijdag 13 augustus bijten Charleroi en Antwerp de spits af voor volle tribunes.

havg

Vanaf 13 augustus mogen buitenevenementen met meer dan 1.500 aanwezigen, zoals voetbalwedstrijden, weer doorgaan zonder coronamaatregelen, zoals mondmaskers of social distancing. De aanwezigen zijn dan wel verplicht om een ‘Covid Safe Ticket’ voor te leggen. Zo’n tickets worden voorbehouden voor mensen die al langer dan 14 dagen volledig gevaccineerd zijn, of een bewijs van herstel van een covid-infectie kunnen voorleggen of een negatieve snel- of PCR-test die niet ouder is dan 48 uur.

Tot speeldag 3 met 1/3 capaciteit

Tijdens de eerste drie speeldagen mogen de tribunes voor een derde worden gevuld, zoals de Pro League eind juni al communiceerde.

Beerschot ontvangt meteen een topclub wanneer de tribunes weer mogen vollopen. Op zondag 15 augustus komt Standard op bezoek. De volgende thuiswedstrijden op het Kiel zijn tegen STVV (speeldag 7), Eupen (SD 9) en KV Mechelen (SD 11).

KV Mechelen moet een weekje langer wachten om voor een vol huis te spelen. Op speeldag 4 gaan de Kakkers op zoek naar drie punten bij AA Gent. De eerste drie thuiswedstrijden met de nieuwe maatregelen zijn tegen Union (speeldag 5), OHL (SD 8) en Standard (SD 10).

Bij Antwerp mag de Bosuil weer vollopen tegen OHL (speeldag 5 op zondag 29/8), Seraing (SD 7) en AA Gent (SD 9). Antwerp moet dus nóg een weekje langer wachten omdat de thuismatch tegen Genk van 20 augustus werd uitgesteld.