De Romeo’s tijdens de eerste N8 van Wommelgem in 2019. 

De Romeo’s tijdens de eerste N8 van Wommelgem in 2019. ©  jaa

N8 van Wommelgem door stijgende besmettingen integraal naar 2022 verzet

Wommelgem -

Ondanks alle voorbereidingen, hebben de organisatoren van de N8 van Wommelgem in samenspraak met de burgemeester beslist om de geplande muziekavond op 21 augustus alsnog te annuleren. “Veiligheid primeert. We verzetten het hele programma naar 2022 en maken er dan een extra groot feest van”, zegt medeorganisator Peter Verdijck.

Kristin Matthyssen

Op zaterdag 21 augustus stond normaal de tweede editie van de N8 van Wommelgem gepland, na de uitgestelde editie van 2020. Toen werd enkel een livestream met deejays uitgezonden.

Het muziekevenement op het plein voor het oud gemeentehuis, dat tijdens de eerste editie in 2019 zo’n tweeduizend mensen lokte, zou normaal in 2021 wél doorgaan. “Maar na maanden voorbereidingen en steeds positief uitkijkend naar een vlotte een veilige organisatie hebben we besloten om alles alsnog te verplaatsen naar 2022”, zegt Peter Verdijck namens Projectz vzw.

“Het zag er lange tijd goed uit, maar de besmettingscijfers nemen nu weer toe. De optredens organiseren terwijl het publiek in aparte boxen per groepjes van acht stond, zagen wij niet zitten. Stel dat je met voorinschrijvingen werkt en de avond zelf komt er toch meer volk afzakken: dat is om problemen vragen.”

De N8 van Wommelgem is een gratis event. “De sponsors begrijpen onze beslissing. We gaan de geboekte artiesten Sylver, Level 6, DJ F.R.A.N.K en Partybar volledig omboeken naar volgende zomer. De sponsors en gemeente zijn zo vriendelijk om de budgetten te verschuiven. Dan maken we er een extra groot feest van. Veiligheid van onze bezoekers, medewerkers, artiesten en omwonenden gaat boven alles.”

Waarschijnlijk zal er op 21 augustus geen livestream zijn zoals vorig jaar. Toen ging het om deejays, terwijl het moeilijker realiseerbaar is met groepen als Sylver.

Vastgoed

Jobs in de regio