Archiefbeeld: vanuit Beerzel vertrokken afgelopen vrijdag al meteen een heleboel hulpgoederen richting Pepinster.  

Archiefbeeld: vanuit Beerzel vertrokken afgelopen vrijdag al meteen een heleboel hulpgoederen richting Pepinster.  © Dirk Vertommen

Gemeente bundelt hulpacties en roept personeel op om initiatieven te ondersteunen

Putte -

De gemeente Putte gaat alle plaatselijke solidariteitsacties voor de slachtoffers van het noodweer bundelen op haar website. Wie iets op touw zet, kan dat per e-mail melden. “Intern roepen we al onze medewerkers op om deel te nemen aan deze initiatieven.”

Kristof Van Rompaey

“Wat er de afgelopen dagen gebeurd is, laat niemand onberoerd. Ook binnen onze gemeente worden acties opgezet om de slachtoffers van de hevige waterschade te ondersteunen”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). “Maar mensen zitten geregeld met vragen. Waar kunnen ze goederen doneren? Hoe bieden ze best hulp?”

Wie een actie organiseert, zoals die in Beerzel, kan dat per e-mail doorgeven. De gemeente bundelt dan alles tot een duidelijk overzicht op haar website.”Op dinsdag 20 juli, de nationale dag van de rouw, laten de lokale politiediensten en brandweer hun sirenes loeien om 12u”, geeft Gysbrechts nog mee. “Daarop volgt een minuut stilte aan de brandweerkazerne, het gemeentehuis en het gemeentemagazijn.”

info@putte.be, www.putte.be
Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio