Heel Lille hoopt op een olympische medaille voor wielrenner Wout van Aert. 

Heel Lille hoopt op een olympische medaille voor wielrenner Wout van Aert. © RR

Lille en Herentals moedigen olympiër Wout van Aert met affiches aan

Lille, Herentals -

Zowel in zijn geboortedorp Lille als in zijn huidige woonplaats Herentals duiken affiches op om lokale held Wout van Aert te steunen tijdens de Olympische Spelen in Tokio.

Afhankelijk van waar je woont, kun je affiches tegenkomen met een foto van wielrenner Wout van Aert met daarop de tekst ‘Heel Lille supportert voor jou, Wout!’ of ‘Heel Herentals supportert voor jou, Wout’. Het stof van de Ronde van Frankrijk met drie fantastische ritoverwinningen voor de 26-jarige renner is amper gaan liggen of daar slaat de medaillekoorts al toe.

De campagne is een initiatief van Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie om lokale olympiërs in de kijker te zetten. Ze willen kinderen inspireren om ook de stap naar de sportclub te zetten.

“Veel inwoners volgen de successen van Wout al jaren. Hopelijk schenkt hij ons na tal van titels en overwinningen ook een medaille in Tokio”, luidt het bij de gemeente Lille. “We bezorgden al onze lokale handelaars een affiche om mee te supporteren voor Wout van Aert.” In Herentals zijn de affiches verkrijgbaar op de dienst Sport, Jeugd en Evenementen in de Vossenberg in de Markgravenstraat.

bvdl

Ook Herentals staat pal achter Wout.

Ook Herentals staat pal achter Wout. © RR

MEER OVER Olympische Spelen Tokio

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio